Til Tvedestrandsposten sier Øivind Olsen at han ennå ikke kjenner innholdet i løsningen som ble resultatet av tirsdagens meklingsmøte. I utgangspunktet er han ikke villig til å endre på vilkårene i avtalen om kompensasjon for tap av grunn, som han har inngått med Tvedestrand kommune.

Selv om ordfører Torleif Haugland sier han er fornøyd med utfallet av meklingsmøtet, tyder altså mye på at det kan bli vanskelig å komme til enighet med grunneier.Gi og ta

Meklingsmøtet om det planlagte boligfeltet på Øivind Olsens eiendom Odden på Lyngør, kom i stand etter at både Fylkesmannen og Aust-Agder Fylkeskommune har kommet med innsigelser.

Fylkesmann Hjalmar I. Sunde hadde rollen som mekler, og det var han som til slutt kom med løsningen som både Tvedestrand kommune, fylkesmannens miljøvernavdeling og fylkeskommunen kunne akseptere.

Hva løsningen i detalj går ut på, vil Torleif Haugland foreløpig ikke komme inn på. Først skal grunneier Øivind Olsen bli orientert. Ordføreren legger imidlertid ikke skjul på at alle parter har måttet gi og ta. Samtidig mener han kommunen nådde frem med sine argumenter.

— For oss var det viktig å få frem de sterke samfunnsinteressene denne saken dreier seg om. Skal Lyngørsamfunnet overleve er det svært viktig at det legges til rette for tilflytting, sier Haugland.Må ekspropriere?

Det er blant annet de tre boligene som er plassert nærmest sjøen som fylkeskommunen og fylkesmannen ikke har kunnet godta. Ulempekompensasjonen til grunneier Øivind Olsen har ikke vært mindre problematisk.

Det ligger i kortene at grunneiers opprinnelige avtale om å få bygge ny hytte 40 meter fra sjøen, samt utvide sin private brygge og oppføre sjøbu må endres. Dette synes det som om Olsen ikke er villig til.

Ordfører Torleif Haugland håper å unngå ekspropriasjon, men utelukker ikke at det kan bli en aktuell problemstilling.