— Dette tar vi som en godkjenning av at byen virkelig får folkehøgskole fra neste år av, sier daglig leder Are Østmo ved Lindesnesregionens Næringshage.

Følg FVN Mandal på Facebook!

Med solid støtte i regionens næringsliv er det næringshagen som planlegger at skolen skal etableres i byen.

Det var da det reviderte statsbudsjettet ble lagt fram mandag ettermiddag at nyheten ble kjent. Det skjer etter forhandlinger mellom regjeringspartiene og KrF og Venstre.

Nå starter jobben med å finne lokaler, starte markedsføringen av skolen og lage faglig innhold.

Start neste høst

— Vi satser på å starte opp med skolen høsten 2016, sier Østmo.

Vi satser på å starte opp med skolen høsten 2016

Alt tyder på at det blir lokalene til tidligere Solborg hotell som skal brukes for skolen. Bygget ligger midt i Mandal sentrum.

— Men vi har flere alternativer, selv om det er helt klart at Solborg egner seg meget godt, sier Østmo.

Næringshagen har skrevet en intensjonsavtale med eierne av bygget om mulig bruk.

SKAP

Skolens navn er SKAP kreativ folkehøgskole. Det står for samfunn, kommunikasjon, arkitektur & design og prosess. Målet med skolen er å få ungdommene til å tenke kreativt og nyskapende som de deretter skal teste ut i reelle utfordringer.

Meningen er at denne folkehøgskolen skal være interessant blant annet for de som ønsker jobb innen arkitektur og design.

17 millioner kroner

Driften av skolen er budsjettert til omlag 17 millioner kroner i året. Omlag åtte millioner kroner kommer fra betalingen fra elevene. Resten er statlig støtte.

Derfor blir det store spenningsmomentet om det kommer penger på kommende statsbudsjett.

Staten bevilger årlig bevilger over 700 millioner kroner til folkehøgskolene rundt om i landet, og denne rammen må økes om en folkehøgskole i Mandal skal få støtte.