Totalt 3302 kunder hos Agder Energi mistet strømmen klokka 16.55. Årsaken er at Statnetts kraftlinje har falt ut på grunn av stormen i fjellet.

Følg utviklingen på sanntidskartet!

Kraftstasjon ute av drift

— Sira-Kvinas kraftstasjon er ute av drift på grunn av linjen som har falt ut. Vi har fått beskjed om at feilrettingsarbeid ikke vil starte før vinden har løyet, på grunn av sikkerheten til arbeiderne, sier senior kommunikasjonsrådgiver Hanne Liv Refsnes i Agder Energi.

I sanntidskartet ligger et strømbrudd loggført som at det oppstod klokka 19.06, men ifølge Refsnes er dette samme strømbrudd.

— Linjen vår har falt ut, og det kan ta noe tid før den er oppe igjen, sier kommunikasjonssjef Henrik Glette i Statnett.

Jobber med lokale løsninger

De har funnet feilen, men kan ikke få gjort noe med den foreløpig. Det arbeides med å finne alternative løsninger.

— Det jobbes nå med å finne lokale løsninger, og vi håper strømmen kan være tilbake hos forbrukerne så fort som mulig. Feilen hos oss er lokalisert, men vi vil ikke klare å få rettet den i dette været. Det er en krevende dag for strømnettet i hele Norge, sier Glette.

Aggregat

Sira Kvina kraftselskap fikk startet opp et aggregat og dermed har de fleste fått strømmen tilbake. Like før klokka 21 kunne Hanne Liv Refsnes opplyse at 918 var uten strøm. Når alle får strømmen tilbake, er usikkert. Henrik Glette opplyser til Fædrelandsvennen at sentralnettsforbindelsen mellom Tonstad i Sirdal og Lyse har falt ut.

— Sammen med feil i det lokale nettet førte dette til at en rekke strømkunder i Sirdal mistet strømmen en periode, skriver Glette i en e-post.

Tjørhom kraftverk vil være i stand til å levere strøm til området så snart det lokale nettet er reparert.