I dag skulle Maria Haukaas Storen ha gitt individuelle intervjuer til pressen, men dette ble avlyst fordi hun må hvile stemmen.

– Vi tar en sterkt tiltrengt hviledag for å spare stemmen til Maria. Det er ingen krise, men føre var for ikke å slite henne ut, sier presseansvarlig i NRK, Anja Nylund Hagen i en sms til bt.no.

– Hun er ikke forkjølet. Stemmeproblemene skyldes svært tett program de siste dagene, sier hun.

Frem til semifinalen på tirsdag, der 25-åringen ble ropt opp som den siste av i alt ti bidrag som gikk videre, var det flere prøver hver eneste dag. I tillegg deltok hun på en rekke sosiale arrangement og gav intervjuer med baade norsk og internasjonale presse.

I kveld går den siste semifinalen av stabelen. Allerede fredag formiddag starter den første av i alt tre generalprøver foran finalen. Da vil det bli klart om Marias stemmeproblemer har fått konsekvenser.

At Norge er et av bidragene som folk legger merke til i Grand Prix-sirkuset er tydelig. Både fans og lokale som bt.no har væt i kontakt med i de siste dagene er godt kjent med Maria og låten hennes, og tror hun kommer høyt opp på resultatlisten.

Maria var også blant artistene som fikk mest jubel på den forste semifinalen.

Diskuter MGP her!