AGDER: — Sola skinner i landsdelen og det samme gjelder for opptaket til universitetet, sier studiedirektør Bjørn Monstad ved Universitetet i Agder, til fvn.no.

Hvert år er interessen for restplassene stor, og myten om at studenter som ikke får andre studieplasser benekter studiedirektør Monstad.

Superstudenter velger restplasser

  • Det er ikke bare dårlige studenter som søker restplasser. Mange har ikke klart å bestemme seg eller har vært ute på reise, så mange veldig dyktige studenter søker på restplasser.

Per nå er restplasser tilgjengelig på 36 forskjellige studier. Hvor mange restplasser som ble gjort tilgjengelig er ikke kjent, men Monstad anslår at rundt 500 plasser ble tilgjengelig ved UiA i dag.

Blant profesjonsutdanningene er det en del ledige plasser, deriblant på de forskjellige lærerutdanningene.

— På profesjonsutdanningene som lærer, allmennlærer og førskolelærer er det ledige plasser. På sykepleierstudiet er det ikke ledige plasser, sier Monstad.

Mange ringer

Sentralbordet og inntakskontoret ved UiA har mandag morgen fått svært mange henvendelser om restplasser. Og spørsmålene er mange.

— De får vite hvordan de søker når de ringer. Det er førstemann til mølla, men de må oppfylle de forskjellige kravene, forteller studiedirektøren.

En del studier krever bare generell studiekompetanse fra videregående, mens en del studier krever andre kvalifikasjoner.

Med tallet fra førsteopptaket ved skolen ligger UiA an til å bli landets fjerde største universitet, med 8000 - 8500 studenter.

Restplass-tallene fra Mediehøgskolen Gimlekollen og Ansgar Teologiske Høgskole har kun noen få ledige plasser.