HÅNDBALLKRISTIANSANDTherese Helgesson scoret nest flest mål for Våg med sine fire mål i Karusshallen i går. Hun er Vågs suverene toppscorer denne sesongen med totalt 143 mål, men har for lengst gitt beskjed om at hun forsvinner til Nordstrand. Dermed står Våg igjen med Lindy Taraldsen, som den eneste storscoreren som fortsetter i den grønn/hvite trøyen også neste sesong. Etter ni nye mål i går kveld er hun nå oppe i totalt 103 denne sesongen, og det uten å ha tatt en eneste sjumeter. Før gårsdagens kamp var hun nummer 13 på scoringsstatistikken i eliteserien, og tar vi bort sjumeterne, var det bare fem som hadde scoret flere enn 20-åringen. Tomrom.

Men bak henne er det for øyeblikket syltynt. Signe Grummedal (46 mål) og Stine Nyegaard (43) er nummer tre og fire på scoringsstatistikken i Våg, men forsvinner begge hjem til Danmark. Det betyr at tre av de fire spillerne som har scoret flest mål for Våg, forsvinner etter denne sesongen. Først på 64. plass i eliteserien, med 40 mål på 17 kamper, finner vi Gerd-Elin Albert, som også skal spille for Våg neste sesong. — Det er ikke noe tvil om at vi har et stort tomrom å fylle, men det tror jeg vi skal klare. For det første håper jeg vi får inn flere skyttere, noe vi er i mangel av nå. Dessuten er det godt mulig at flere vil stå fram når de må. For eksempel kommer det unge jenter bakfra som Mai (Marcussen) og Ingrid (Mathisen), sier Lindy Taraldsen. Våg-trener Peder Langfeldt har foreløpig bare styrket neste års lag med kantspilleren Trine Fjelde Olsen fra Esbjerg. Men han hevder at de har flere storspillere på gang foran neste sesong, som etter planen skal ende med en høyere plassering enn årets 8. plass. - Det kommer nye storscorere inn, lover Langfeldt uten å ville røpe noe som helst mer. Taraldsen strålende.

Han er bare delvis med på at Våg i øyeblikket ser ut til å ha et offensivt problem. - Du kan godt si at vi mangler målscorere, men hadde ikke Therese (Helgesson) spilt, ville det vært noen andre på hennes plass. Det er dessuten hun som er vår faste straffeskytter, sier Langfeldt. Taraldsen er i ferd med å fullføre en strålende sesong og er klar for å ta et enda større ansvar neste sesong. - Jeg er veldig fornøyd med sesongen min. Jeg ble kastet rett inn i det, og har siden vokst på oppgaven. Neste år vil nok presset vokse, men jeg er klar for å ta større ansvar og har planer om å gjøre det minst like bra, sier den tidligere Randesund-spilleren. - Lindy var helt strålende i dag, akkurat som hun har vært i hele år, sier Langfeldt. En jury i hallen kåret likevel Marianne Holmesland til Vågs beste spiller. Da Vågs førstemålvakt Katrine Høyland ikke følte seg i form, tok Holmesland vare på sjansen med flere flotte redninger. Tekst: Åge Harald Drangsholtaage.h.drangsholt@fvn.no - 38 11 32 31