OSLO/GRIMSTAD: — Jeg er veldig fornøyd med det jeg har oppnådd og litt stolt over meg selv. Men jeg er ikke helt fornøyd før jeg er nede i rundt 100 kilo, sier Lars Olav (33) til DagenMagazinet.

RUVER GODT: Karlsen da han deltok i Tufte IL i 2005. FOTO: CHRISTIAN NØRSTEBØ Foto: Christian Nørstebø

70 kilo i minus

På under ett år har Karlsen gått ned utrolige 70 kilo, noe som betyr at han i gjennomsnitt har gått ned nesten 6,5 kilo i måneden.Og han har planer om å gå ned ytterligere noen kilo.

— Jeg ønsker å være litt robust og er jo en stor mann. Så lenger ned enn 98-99 kilo skal jeg ikke, sier han.

Lars Olav Karlsen ble rikskjendis over natten da han deltok i TV Norges realityprogram Heia Tufte! i 2005. Han deltok også i sesongen som gikk høsten 2006. I programmet ble Karlsen en kjær tv-personlighet, og var et ettertraktet intervjuobjekt i flere norske medier.

Se Lars Olav Karlsen og Tufte IL spille mot Start nederst i saken.

Tyngst i klassen - Jeg har alltid sett positivt på det meste. Da jeg gikk i skolen, konkurrerte jeg og en annen gutt om å være tyngst i klassen. Jeg har alltid vært sulten og spiste det jeg kom over. Det ble mye hurtigmat og sjokolade i tide og utide. Men problemet mitt er at jeg er så fryktelig lat. Det er det jo mange som er, men det er få som tør å innrømme det, sier 33-åringen.

Men han er ikke lat på alle områder. Karlsen er nemlig viden kjent for sin omfattende autografsamlig som inneholder en rekke store navn innen showbiz både i innland og utland.

— Første vekta jeg gikk opp på viste «ERROR» (= feil). Den målte bare til 120 kilo. Den nye vekta jeg kjøpte, gikk til 180 kilo, men den våget jeg ikke å bruke av redsel for at den også skulle vise «ERROR». Etter tre uker intensiv slanking gikk jeg på vekta. Da viste den 172 kilo. Så jeg var nok over 180 på det meste, sier kjendisen.

Gledesceener fra Heia Tufte i 2005. FOTO: CHRISTIAN NØRSTEBØ Foto: Christian Nørstebø

Ei mil hver dag Og metoden for det enorme vekttapet er som vanlig, mindre usunn mat og mer trim.— Jeg har gått mye, gjerne ei mil hver eneste dag. Jeg bor i sjette etasje, men bruker ikke heisen. Trappene er god trim, og så tar jeg to og to trapper helt opp. Så måtte jeg redusere inntaket av kalorier. Sannheten er at de fleste ikke er klar over hva de putter i seg, derfor begynte jeg å studere dietter og slankekurer. Jeg er nemlig nødt til å følge med på hva jeg spiser, sier han.

Nå venter en tur til Fretex med en rekke sorte plastposer. Han har nemlig gått ned fra 152 til 112 centimeter rundt livet, og har mye tøy å kvitte seg med.

Se Lars Olav Karlsen og Tufte IL spille mot Start under.