Det var natt til tirsdag at en 61-år gammel mann ble lagt i bakken og frastjålet mobilen på åpen gate i Mandal sentrum. Mannen forsøkte å løpe da to menn kom ut av en bil, og kom mot ham. Mannen ble innhentet, lagt i bakken og frastjålet mobilen. Ranerne ble trolig skremt da to kvinner observerte opptrinnet. Det er disse kvinnene politiet nå ønsker å komme i kontakt med.

Jakten på kvinnene har så langt vært resultatløs, på lik linje med jakten på gjerningsmennene.

–Vi ønsker veldig gjerne å komme i kontakt med disse to kvinnene, sier konstituert politistasjonsjef i Mandal, Tor-Åge Tronstad til fvn.no De to jentene kom gående hånd i hånd fra Piren, i retning Mandal sentrum. Den forulempede 61-åringen har forklart at jentene snakket engelsk, og at en av dem hadde asiatisk utseende.

Politiet har i dag foretatt rundspørring i nabolaget der ranet fant sted, uten at dette har gitt nye ledetråder. –Vi har få spor å gå etter, derfor er det viktig for oss å få tak i disse jentene.

–De kan ha gjort viktige observasjoner, sier Tronstad.

De to mennene skal i følge 61-åringen ha snakket mandalsdialekt og kommet til stedet i en mørk bil.

Tronstad sier til Lindesnes-Avis at mennene trolig var interessert i å få tak i mer enn bare mobiltelefonen.

-At en enslig person på vei hjem blir overfalt på denne måten, ser vi svært alvorlig på, sier den konstituerte politistasjonssjefen.