Se video hvor Vadseth forklarer beslutningen

Beslutningen har Vadseth tatt etter at flere personer kontaktet Fædrelandsvennen for å få fjernet falske debattinnlegg, undertegnet med deres navn.

Frem til i dag har det vært fritt fram for å signere innlegg i andres navn. Dette har vært et problem som redaktøren nå tar konsekvensen av.

– Det har vært et økende antall som har oppdaget innlegg på nettet, skrevet i deres navn, som de definitivt ikke har skrevet selv. Det er så alvorlig at vi ikke har sett noen annen mulighet enn å stenge forumet for en periode, sier sjefredaktøren.

Ny debatt i september

— Vi håper å ha på plass en ny debattløsing i september, sier Vadseth.

Den nye løsningen vil kreve en registrering via mobiltelefonen.

– Dette gjør vi for at vi skal ha muligheten til å finne ut hvem som har skrevet innlegget.

I løpet av torsdag kommer det trolig til å bli klart hvilke konsekvenser denne avgjørelsen får for artikler på på 100% fotball, som er en webside som produseres av Fædrelandsvennen, Adresseavisen, Stavanger Aftenblad, Bergens Tidende og Aftenposten.

Målet skal være at ingen artikler skrevet av journalister fra Fædrelandsvennen skal kunne debatteres, og spørsmålet er om artiklene som ligger på Fædrelandsvennens fotballsider skrevet av andre enn mediehusets egne journalister også skal kunne unntas fra debatt.

Hva mener du? Skriv din mening til fvn.no på mail