GRIMSTAD: Junker har varslet et slikt pålegg, men det er ikke nok for Antonsen.

PÅLEGG: Grimstad-ordfører Hans Antonsen er varslet om gjeninnføring av skolefrukten, men vil vente til han får et skriftlig pålegg. FOTO: SCANPIX

— Vi vil ikke drive sivil ulydighet, men venter. Får vi pålegg, sier samtidig fylkesmannen at frukt og grønt er viktigere enn andre ting vi er pålagt av staten, sier Hans Antonsen.Samtlige kommuner i Aust-Agder har fått brev fra utdanningsdirektøren som vil vite om elevene får den lovpålagte skolefrukten. 11 av 15 kommuner, samt en privatskole, har nå svart.

— Av disse er det bare Grimstad som ikke har en frukt og grønt ordning, sier saksbehandler Irene Palm Hansen.

Grimstads skolesjef Bjørn Kristian Pedersen er ikke i tvil om at pålegget fra fylkesmannen kommer ganske kjapt. Men i følge Pedersen er skolefrukten en politisk nøtt han ikke kan gjøre noe med.

— Vi må vente med å gjeninnføre frukt og grønt. Politikerne må i så fall omprioritere. Skolesektoren har ikke nok penger slik budsjettet ser ut nå, sier Bjørn Kristian Pedersen.

Ordfører Hans Antonsen legger ikke skjul på at gjeninnføring av skolefrukt må gå utover noe annet.

Politikerne i Grimstad omprioriterte i desember èn million kroner av frukt- og grøntpotten på 1,2 millioner kroner til økt lærertetthet og kompetanseheving for lærere.