KRISTIANSAND: Jernbaneverket hadde fredag problemer å nå frem med brøyteutstyr på grunn av mye snø. Det resulterte i stans i togtrafikken.

— Morgentoget fra Oslo til Stavanger måtte innstilles fredag formiddag. De reisende fikk busstransport i stedet, sier vakthavende informasjonssjef Olav Nordli i Jernbaneverket til NTB.

NSB valgte selv å ikke kjøre tog på banen fredag.

— Banen er ikke stengt, men NSB har valgt å la være å kjøre på grunn av forholdene, sier informasjonssjef Preben Colstrup i NSB, til fvn.no.

Passasjerer som skal reise med tog må forholde seg til oppsatte rutetider. Forsinkelser må imidlertid påregnes, opplyser NSB.

— Vi setter inn taxi og buss i henhold til rutetidene, men noen forsinkelser må påregnes. Vi har et program hver gang vi av forskjellige grunner ikke kan kjøre tog, sier Colstrup.

Jernbaneverket var fredag på vei for å rydde banen, men ble forsinket av nedfalne trær på E 18. Alle togavganger på Arendalsbanen fredag er erstattet med busstransport.

— Alle avganger mellom Arendal og Nelaug går i dag med buss, sier Olav Nordli i Jernbaneverket.

Ved 16-tiden opplyser Colstrup at togavgangene på Sørlandsbanen går som normalt.

— Vi har kjørt strekningen med noen tyngre tog, noe som førte til at forholdene langs linja ble bedre. Dermed var det kun den ene avgangen som ble rammet, sier Colstrup.