ARENDAL: — Antakelig har brannen startet i forbindelse med fylling av diesel i bussen. Det har kommet en gnist, og så har det tatt fyr i dieselen i slangen, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Asbjørn Enoksen, til fvn.no.

Meldingen om brannen kom inn til brannvesenet klokken 00.14 natt til søndag.

— Det er full overtenning i vaskehallen til Nettbuss Sør, opplyste 110-sentralen etter at brannmeldingen ble sendt.

I et par timer jobbet brannvesenet febrilsk med å få tak i vann til brannstedet.

— Vi hadde store vanskeligheter med å skaffe vann. Vannet var frosset. Vår egen tankbil og tankbil fra Grimstad bistår slik at vi har tilstrekkelig med vann nå, fortalte brannsjef i Arendal, Jan Kongsvik, til fvn.no ved 2-tiden i natt. Brannmannskaper fra Risør, Tvedestrand og Moland bistod også.

To til legevakt

Flere kraftige smell har kommet fra hallen, men årsaken til disse er så langt uklare. To personer var i bygningen da det begynte å brenne.

— En mann og en kvinne vasket busser og de ble kjørt til legevakt i Arendal, men er nå dimittert, forteller operasjonsleder Bård Austad hos Agder-politiet.

Omfattende skader

Brannen har trolig påført skader for flere millioner.

— Så langt vi kan se så har det vært to busser som har fått skader. Det totale omfanget vet vi ingenting om, sier Austad

Hallen hvor det brant ligger vegg-i-vegg med en kontorbygning. Det var lenge fare for at brannen kunne spre seg, men brannvesenet klarte omsider å sikre bygningen.

— Vi føler at vi har kontroll, men det gjenstår en del arbeid på brannstedet. Vi sørger nå for å begrense skadene, sier Kongsvik.

Gjennomsøkte flere bygg

Frykten for at flammene skulle spre seg til administrasjonsbygningen gjorde at bygget ble grundig gjennomsøkt.

  • Det stod på noe lys i administrasjonsbygningen og det ble søkt gjennom for å se om det kunne være noe aktivitet, men det var det ikke. Lokalet ble avlåst.

Alle nødetatene rykket ut da meldingen kom inn klokken 00.14. Restverdiredningsbilen fra Kristiansand er på vei til Arendal.

— Stålhallen som inneholder garasje og smørehall har brent. Den er nok totalskadet, avslutter Kongsvik.

Foto: Ernest Boswarva.