FARSUND: På allmøtet kom det fram at CT Farsunds kunder har lovet penger slik at driften kan fortsette midlertidig. Det betyr at driften i første omgang kan fortsette fram til 28. juli.

— Vi venter på penger. De kommer i morgen. Det er vi lovet. Dermed kan vi starte opp produksjonen igjen allerede på tirsdag, sier bobestyrer Håvard Wiker til fvn.no.

Både bobestyreren og fabrikksjef Roger Cockroft er optimistiske. De ansatte var også tydelig lettet da de kom ut fra allmøtet.

Onsdag fikk samtlige 175 ansatte ved bildelfabrikken beskjed om at de ikke hadde noen jobb lenger. Men det var ikke mer enn at nyheten hadde så vidt fått synket inn, at de ansatte fikk kontrabeskjed. På rekordtid bestemte Porsche og BMW seg for å redde fabrikken, og dermed ble nytt håp tent.

På allmøtet torsdag ble det også opplyst om at kundene Porsche og BMW vil prøve å komme til en ordning slik at bedriften kan opprettholde driften utover den midlertidige perioden. Det er foreløpig uklart hva slags tiltak det er snakk om.