KRISTIANSAND: — Vi er storfornøyde både med veksten generelt og at økningen kommer over det meste av fagområdene våre, sier studiedirektør Bjørn J. Monstad i en pressemelding.

Jakter du på et krypinn? Da må du kontakte oss!

Nest størst økning

Ifølge en tall fra Samordna opptak er UiA det universitetet som har nest størst økning i tallet på primærsøkere. Størst økning har Universitetet i Tromsø, som har fusjonert med Høgskolen i Tromsø fra nyttår.

— Realfagene, og da særlig ingeniørfagene, viser en tydelig oppgang i tallene over primærsøkere, og det er vi glade for. Nå har vi god tro på at veksten vil fortsette neste år, når vi flytter inn i den nye campusen i Grimstad. Kampus Grimstad blir jo den råeste i landet, og det tverrfaglige miljøet der med blant andre sykepleier-, teknologi-/ingeniør-, lærer- og økonomistudenter blir skikkelig bra, forteller Monstad.

- Veldig glad

Også de mest utsatte realfagene som tradisjonelt har slitt med rekrutteringen, viser positive tendenser. Spesielt viser biologi-tallene – særlig på bachelorstudiet – svært positive tall.

— Jeg ble veldig glad når jeg så hvor mange som hadde søkt. Vi har nå 1,6 primærsøkere per studieplass på biologi, og det er bedre tall en UiB, UiO og UiT, sier professor i Biologi ved UiA, Ole B. Stabell, til fvn.no.

Ifølge ham er det bare NTNU og Landbruksskolen i Ås som har flere primærsøkere per studieplass på Biologi enn UiA.

— Men dette er studiesteder som har langt bedre tradisjoner enn oss. Og jeg er sikker på at dersom vi nå får lov til å lage et mastergradstudium så vil vi komme til å doble disse tallene fra i år, sier han.

- Engelsk har god vekst

Tallene fra samordna opptak viser at også flere andre av de tradisjonelle universitetsstudiene har oppgang.

— Dette gjelder gledelig nok også et fag som tysk, som det har brent et blått lys for i det siste. Engelsk har god vekst i søkertallene, mens filosofi – som er et nytt UiA-studium – har fått hele 31 primærsøkere til årsstudiet, og det er meget bra, forteller studiedirektøren.