KRISTIANSAND: Onsdag 25. februar i fjor planla fire menn å rane den prostituerte kvinnen. Hun holdt til på rom 318 ved Clarion Ernst Hotell, hvor hun bodde og solgte seksuelle tjenester.

Like etter midnatt banket den ene tiltalte, en 21-åring fra Kristiansand, på døra og gikk inn til kvinnen.

Betalte for sex

I retten forklarte han at hun fikk 1500 kroner og deretter et knyttneveslag i ansiktet.

– Jeg banket på, betalte 1500 kroner, ga henne et slag mot ansiktet med knyttneven og åpnet døra slik at de tre utenfor kom seg inn, forklarte mannen i retten.

Deretter forsvant mannen fra rommet. Med seg hadde han pengene han hadde betalt med. De tre andre ranerne ble igjen på rommet og jaktet på penger.

(Les mer under bildet)

Ranet skjedde ved Hotell Ernst. Arkivfoto. Foto: Arkiv, Tore-André Baardsen

Gjennomsøkte rommet

Den andre tiltalte, også han en 21-åring fra Kristiansand, forklarte at de gjennomsøkte hotellrommet.

– Jeg og de to andre lette gjennom rommet etter penger og telefon. Vi holdt henne nede og tok en pute foran munnen hennes, forklarte raneren.

På rommet fant mennene om lag 10.000 norske kroner og 500 rubler. I tillegg tok de med seg mobiltelefonen. 36-åringen hadde langt mer penger.

Gjemte 40.000 kroner

I resepsjonens safe hadde kvinnen om lag 40.000 kroner. I tillegg oppbevarte hun penger i en innerlomme i veska. Ranet skal ha vært over på under fem minutter.

Ranerne skal angivelig ha ropt ”Money! Money!”. Den ranede kvinnen skal på sin side ha forsøkt å rope om hjelp, men ropene forsvant i puta som ble trykket mot ansiktet hennes.

– Hun holdt seg egentlig veldig rolig, fortalte den andre 21-åringen.

Etter ranet har han byttet miljø, og via sin advokat beklaget han ranet overfor kvinnen.

Begge de tiltalte erkjent straffskyld i retten.

Måtte sy ni sting

Etter at ranerne forsvant fikk hun hjelp av betjeningen på hotellet. Politiet ble varslet og de forsøkte å finne gjerningspersonene.

– Da jeg kom fram stod fornærmede i resepsjonen på hotellet. Hun hadde et 2-3 centimeter langt og nokså dypt kutt ved øyet. Hun klaget også på smerter i siden og var blodig, fortalte politibetjent Vigleik Fidje under sin forklaring i retten.

– Hun var oppskaket, mente politibetjenten.

Undersøkelser på rommet viste at den ene tiltalte hadde mistet lua si. Den andre raneren ble knyttet til stedet ved hjelp av DNA-materiale på ytterdøra.

Redd for å bli drept

Den russiske kvinnen er fortsatt i Norge og har fortsatt som prostituert. Hun møtte torsdag i Kristiansand tingrett og fortalte om redselen under ranet.

– Jeg var redd for at de skulle drepe meg og at barnet mitt skulle bli alene, fortalte kvinnen i retten. Hjemme i Russland har hun en fem år gammel datter.

– Jeg ble slått i ryggen en gang. Jeg trodde da at jeg måtte være stille, ellers ville de drepe meg, fortalte kvinnen. Hun ble imidlertid ikke truet på livet og det ble ikke brukt våpen under ranet.

Måtte søke psykologhjelp

Kvinnen gråt intenst under sin forklaring i retten. Etter ranet måtte hun oppsøke psykolog fem ganger.

Hjem til Russland ville hun ikke dra, men hun tok en ukes avbrekk fra jobben som prostituert etter ranet. Deretter fortsatte den økonomiutdannede kvinnen i samme bransje.

I retten ba kvinnen aktor Carl Henning Leknesund om hjelp til å få erstattet pengene hun ble fraranet, og oppreisning for tort og svie i tillegg.