KRISTIANSAND: En lastebil med motorstopp førte til at E 18 ble stengt i ett kjørefelt i Oddernestunnelen i 2,5 timer tirsdag morgen.

Dette gjorde at bilførere på vei vestover mot Kristiansand sentrum ble stående i lange køer. Trafikken stod til tider nærmest stille i vestlig retning fra Varoddbroa til midt i tunnelen.

Åpnet klokken 09.30

— Lastebilsjåføren meldte fra til politiet om at han hadde fått motorstopp i høyre felt i vestgående retning. Vi fikk beskjed fra politiet om å stenge det ene feltet, opplyser vaktoperatør Ole Christian Leerstang ved Statens vegvesen sin veitrafikksentral til fvn.no.

Sjåføren fikk problemer like over klokken 07. Først klokken 09.30 ble E 18 åpnet for normal trafikk igjen.

Fvn.no var på stedet klokken 08.30. Da var Ole Petter Hermansen i Falck redningstjeneste ankommet for å taue bort lastebilen.

Måtte demontere

— Vi hadde mange andre oppdrag på morgenen som gjorde at vi ikke kunne komme før. Siden lastebilen ikke kunne startes, måtte vi pumpe inn luft for å heise den. Deretter måtte vi demontere en mellomaksling for at ikke girkassen skulle bli ødelagt da vi slepte den, sier Hermansen, som mener trafikkproblemene kunne blitt mindre dersom lastebilen kunne blitt slept til en busslomme.

— Men her hadde vi ikke sjanse til det, sier han.

Det er uklart hva som gjorde at lastebilmotoren stoppet.

— På grunn av en teknisk feil stoppet motoren. Sjåføren fikk ikke start på den igjen, sier Hermansen.