VENNESLA: — De må ha hatt et slags spesialverktøy, for de har dradd låssylindrene ut av døren. Jeg har aldri sett noe liknende. Det er ingen andre spor på døren, forteller medeier og selger Vegard Bakken hos Mobildata i Vennesla.

Klokken 02.28 natt til mandag brøt to maskerte menn seg inn i butikken. Etter to og et halvt minutt var de ute igjen, med et sted mellom 50 og 70 mobiltelefoner i en bag.

Bakken anslår verdien av telefonene til mellom 100.000 og 200.000 kroner.

— De har forsynt seg av alt vi har av mobiltelefoner, samt et mindre pengebeløp i kassen, kanskje 5.000 kroner, forteller Bakke.

Utenlandske kriminelle

Politiet setter innbruddet i sammenheng med innbruddet i Perlemor gullsmedforretning i Vennesla natt til torsdag i forrige uke.

— Det trenger ikke være de samme folkene, men fremgangsmåten fremstår som ganske lik. Låsen er ødelagt på den samme måten, sier lensmann ved Vennesla og Iveland lensmannskontor, Arne Sundvoll.

Han tror ikke innbruddstyvene er lokale kjenninger.

— Ut fra videobildene mener vi at de ikke er det, uten at vi kan identifisere dem ennå. Det er veldig fort å tenke seg at det er personer av utenlandsk opprinnelse, sier Sundvoll, og trekker paralleller til andre slike innbrudd på Agder.

Sporer telefonene

Lensmannen tror det er mulig å finne gjerningspersonene.

— Vi sporer telefonene i noen måneder. Hvis de blir brukt i Norge eller Norden er muligheten der, men ikke hvis de blir fraktet ut av Norge. Forrige gang Mobildata ble utsatt for innbrudd, fant vi mange telefoner igjen i sirkulasjon i et etablert, kriminelt miljø i Oslo.

I mellomtiden må Vegard Bakke og kollegene bestille nye mobiltelefoner.

— Denne gangen var det ikke noe rot. Det er bare å bestille to nye låsekasser og få inn nye varer, så er vi i gang igjen, sier Bakke.