OSLO: Team Northugs omstridte sponsoravtale med energidrikkprodusenten Red Bull går i orden hvis Team Northug selv vil at den skal gjøre det.

Det ble klart etter et møte mellom Team Northug, Norges Skiforbund og representanter for leskedrikkprodusenten i Oslo tirsdag. Med på møtet var også Nils Marius Otterstad, som var den som forhandlet fram avtalen.

– Det blir en avtale. Det er kun formaliteter som gjenstår. Kun justeringer i forhold til ordlyden, sa Otterstad.

Slik blir det nok trolig også, selv om Team Northugs sponsoransvarlige Terje Julusmoen uttalte seg mer forsiktig.

– Vi burde tatt en mer grundig vurdering før vi gikk ut med avtalen. Så tok vi et skritt tilbake, og det bidro nok til støyen som oppsto. Nå tar vi en ny vurdering, og all utenomstøyen må med i den vurderingen. Hvis vi kan stå inne for totalpakken, kommer vi til å skrive under avtalen med Red Bull. Vi håper på en avklaring så raskt som mulig, sa Julusmoen.

Aksept

Det kan han i så fall gjøre med skiforbundets velsignelse.

– Vi stiller oss bak Team Northug uansett hva de måtte bestemme seg for i denne saken. Etter dagens møte føler vi oss trygg på at den aktuelle aktøren har forstått spillereglene, sa skiforbundets generalsekretær Bård A. Amundsen.

– Og de spillereglene er?

– Det handler om når og hvordan man skal eksponere varen.

Flere av skiforbundets sponsorer har reagert på avtalen. Den usikkerheten er ryddet av veien, hevdet Amundsen.

– Så lenge Red Bull følger spillereglene er ikke dette noe problem for de andre sponsorene, sa Amundsen.

Frykt

– Handler denne saken egentlig om den aktuelle sponsoren eller om frykten for at Petter Northug skal forlate landslaget og danne sitt eget private lag?

– Det handler definitivt ikke om at Petter skal danne et eget lag. Den ballen la vi død før sesongen startet, og den vil ikke bli tatt opp igjen, sa Team Northugs Julusmoen.

Spørsmålet gikk også til skiforbundet.

– Den handler om ingen av delene. Dette har dreid seg om måten selskapet har opptrådt på før avtalen ble signert og godkjent, sa generalsekretær Amundsen.

Petter Northug ønsker ikke å kommentere mer rundt saken i forkant av kommende helgs verdenscupåpning på Beitostølen.

– Fram til da vil Petter ha et utelukkende sportslig fokus. Petter er kanskje den flinkeste av alle jeg vet om til å holde distanse fra utenomsportslige ting, sa Norges Skiforbunds sportssjef for langrenn, Åge Skinstad.