— Vi synes det er helt ok med slike aksjoner. Dette er jo noen som må rydde bort de useriøse elementene fra bransjen. Det er hele tiden elementer som ønsker å gjøre ulovlige ting. Vi skal fremstå som seriøse og ærlige. Da skal det ikke være ulovligheter, sier Tor Solvang.

Han er regionsdirektør for Entrepenørforeningen, Bygg og Anlegg (EBA), som er en bransjeorganisasjon som organiserer de største byggefirmaene. Solvang mener useriøse elementer ødelegger konkurransen:

— Vi må få bort de som konkurrerer på ulike vilkår.

— Har det blitt funnet ureglemessige hos dere etter slike aksjoner?

— Det har jo det. Ledelsen trodde alt var greit, så det kom som et sjokk da underentreprenører drev med svart arbeid. Dette er ting vi har grepet fatt i og vi har utarbeidet systemer for å kontrollere dette bedre.

— Hvilke holdninger har bransjen til lov og rett?

— Jeg mener at bransjen stort sett har holdninger som tåler dagens lys. Hvis det er noen av våre firmaer som har svin på skauen må de rydde opp i det.

— Er det negative sider med slike kontroller?

— Det eneste negative er at pressen fremstiller våre bedrifter som halvkjeltringer. Avsløringer stigmatiserer bransjen. Men vi ønsker kontroller for å kunne fremstå som troverdige, avslutter Solvang.