KRISTIANSAND: I flerbruksplanen for Jegersberg og Skråstadheia er et av forslagene en hengebro over Otra, mellom Jegersberg og bymarka, ved Strai.

— Ideen er god

Leder i Midt-Agder Friluftsråd, Per Svein Holte, er ikke helt kjent med rammene for planene ennå, men er glad for forslaget:

— En får bundet og brukt to av de fineste og mest benyttede turområdene. Jeg synes tanken er god, uten å ta stilling til kostnader og hvem som skal ta ansvar for det, sier Holte til fvn.no.

På generelt grunnlag synes han det er bra dette kommer opp nå.

— Det er veldig positivt at denne planen har kommet for Skråstadheia. Skråstadheia har tidligere vært forsvarsområde, og det er fint om det tilbakeføres til friluftsområde.

Forbud mot ridning

I planen, som i løpet av de nærmeste dagene skal opp til politisk behandling, heter det også at riding i preparerte skiløyper skal være forbudt.

Det er en ting kristiansander og skientusiast, Arne Holte, har engasjert seg for.

— Jeg er veldig begeistret for forslaget. Det er bra for begge parter, da jeg regner med det ligger en løsning for ridning også. Vi slipper dermed hestelort og spor i skiløypene samtidig som at hestene slipper å bli skremt bort.

Planen har også en rekke forslag til bevaring av kulturminner, blant annet forsvaret sine. Et punkt i flerbruksplanen er å forby sykling i barskogvernområdet i Jegersberg.