KRISTIANSAND: Knuste øl-flasker, benker, russekort og annet søppel var det triste syn som møtte folk torsdag morgen. På sin ferd til Kongeparken i Stavanger tok russ fra flere fylker en liten festpause i Kristiansand.

Se flere bilder fra Odderøya

Se videoklipp fra festplassen

— Det er russ fra Oslo, Bærum, Skien, Porsgrunn, Arendal og Lillesand som har vært på Odderøya i natt. Ingen fra Kristiansand var ute, sier hovedstyres russepresident Amilie Peersen.

Mandag for litt over en uke siden arrangerte russen i Kristiansand årets første virkelig store russefest i Bendiksbukta i Kristiansand. Dagen etter var russen borte, men restene etter festlighetene lå fortsatt igjen. Kristiansandsrussen lovet da og heretter rydde opp etter seg.

— Vi festet på Odderøya natt til 1.mai, men alt det er ryddet opp. Vi støvsugde til og med plenen, sier Peersen.

Hun synes det er trist om Kristiansandsrussen må stå til ansvar for gårsdagens tilsøling.

— Det er utrolig kjedelig at andre kommer og forsøpler når vi virkelig har gjort en innsats for å rydde opp etter oss, sier hun.

På telefon fra Kongeparken sier Peersen til Fædrelandsvennen at Kristiansandsrussen holdt en lav profil natt til fredag, og at flere biler allerede var på vei til russetreff i Kongeparken ved Stavanger.

— Jeg har snakket med noen folk fra Skien som sier de var på Odderøya, og de hadde ikke sett en eneste russ her fra byen, avslutter Peersen.

Da fvn.no snakket med Parkvesenet fredag kveld, var de ikke kjent med gjesterussens besøk på Idrettsplassen.

Slik så det ut på Idrettsplassen tidlig torsdag morgen, rett etter at russens store festkveld var avsluttet. Foto: Hans Jakob Brekke.