KRISTIANSAND: I tingretten ble mannen dømt til fengsel i to og et halvt år, derav ett år betinget. Forretningsmannen anket til lagmannsretten, og straffen ble da redusert til to år, derav ett år betinget. Lagmannsretten tilkjente imidlertid to unge gutter, som begge var under 16 år da sexovergrepene fant sted, en oppreisningserstatning som tingretten i sin tid avviste. Den ene gutten fikk 15.000 kroner, mens den andre fikk 30.000 kroner.

Den domfelte begikk overgrep mot to gutter under 16 år, og han hadde sex med andre gutter under 18 år mot betaling. Til sammen brukte han 16.500 kroner.

I forbindelse med straffeutmålingen «legger lagmannsretten til grunn at de fornærmede var i en svært sårbar alder, og at faren for omfattende, langsiktige skadevirkninger er vel dokumentert for ofre for slike handlinger. Det er behov for å beskytte barn og ungdom mot seksualforbrytelser fra voksne personer, og allmennpreventive grunner taler derfor for streng reaksjon. Siktede er en voksen mann som levde et tilsynelatende veltilpasset liv for øvrig, med god stilling og høy inntekt. Han har utvist grovt klanderverdig opptreden ved å foreta de overgrep han dømmes for. Det hører med til saken at de fornærmede hadde registrert seg på samme nettsted som siktede, og at de frivillig innlot seg med siktede mot betaling. Det er imidlertid den voksne som må ta det fulle ansvar for at slike handlinger gjennomføres, og medvirkning fra den fornærmede er ikke noen formildende omstendighet», heter det i dommen.