KRISTIANSAND: En ukjent gjerningsmann sølte til en politibil med spraymaling mens politiet var inne på McDonald's i Kristiansand.

— Det ble tagget en spesiell tag bak på politibilen, sier operasjonsleder Frank Solås.

Forholdet ble loggført klokken 00.42. Har du tips i saken? Send oss en mail på nett@fvn.no

Fyllekjørte på firehjuling i Arendal

Her er politiloggen natt til søndag:

**ARENDAL: Taggere pågrepet

23.27** På taket av Arendal bibliotek pågriper politiet to 17-åringer kledd i mørke hettegensere.

17-åringene tas på fersken idet de er iferd med å tagge på en murvegg. Den samme bokstavkombinasjonen er blitt observert en rekke andre steder i byen.

**LINDESNES: Slått i ansiktet på konsert med Vassendgutane

00.01** Under konsertarrangemantet i Lindesneshallen blir det håndgemeng, og en publikummer får et slag i ansiktet. Politiet klarer ikke å finne gjerningspersonen, og det blir lite trolig en anmeldelse av forholdet.

**GRIMSTAD: Drikking på offentlig sted

00.21** En 18 år gammel kvinne blir pågrepet etter å ha drukket øl på offentlig sted i Juskestredet i Grimstad. Hun får en anmeldelse å baske med.

**KRISTIANSAND: Bråkebøtte sendt hjem i taxi

00.21** En beruset 21-åring inne på utestedet Kick i Kristiansand blir lagt i håndjern av vaktene til politet ankommer stedet. Vedkommende blir satt i en taxi og sendt hjem, med pålegg om å holde seg vekk fra sentrum resten av kvelden.

**KRISTIANSAND: Setesdøl slo seg vrang

00.21** På Vinkjelleren i Caledonien-bygget slo en 22 år gammel setesdøl seg vrang, og rotet seg opp i en slåsskamp med to av vekterne på stedet.

Mannen ble bortvist av politiet, og det blir ingen anmeldelse.

**GRIMSTAD: Drikking på offentlig sted v2.0

00.35** En 19-åring blir pågrepet i Juskestredet i Grimstad. Vedkommende har inntatt alkohol på gata, og da vet de fleste at det vanker anmeldelse og årelating av bankkonto. En dårlig idé, der altså.

**GRIMSTAD: Drikking på offentlig sted v3.0

00.50** Med en ølflaske i hånda i Storgata i Grimstad, gikk det som det måtte gå: Politiet observerte vedkommende, en 29 år gammel mann fra nærområdet, og kunne fortelle ham at han blir anmeldt for forholdet.

**SONGDALEN: Slo mann i kjeven

00.53** En 18 år gammel mann gikk løs på en annen person og slo vedkommende i ansiktet. Den fornærmede måtte til legevakt med smerter i kjeven.

— 18-åringen skal også ha utført skadeverk på flere biler, sier operasjonsleder Frank Solås.

**ARENDAL: Rabiat ungjente gikk berserk

01.00** Fire personer måtte til for å holde en 17 år gammel beruset jente i bakken på en fest i Arendal. Hun skal ha gått berserk på festen og kastet gjenstander i veggen. Hun ble heller ikke direkte frivillig med i ambulansen, og ga høylytt beskjed om det til ambulansepersonell og politi.

**KRISTIANSAND: Ville "lynsje" voldsmann

01.23** Etter en nedslagning på utestedet Tollboden i Tollbodgata i Kristiansand, måtte politet beskytte gjerningsmannen mot en rasende gjeng gjester som ville hevne seg på ham.

En 21-åring fra Kristiansand er siktet for å ha slått ned en 25 år gammel mann.

  • 25-åringen mistet bevisstheten, men våknet etter hvert. Han var ikke helt klar i toppen etter volden, og ble behandlet av ambulansepersonell på stedet, sier operasjonsleder Frank Solås.

Det ble amper stemning på utestedet, og politiet måtte holde publikum på avstand.

**ARENDAL: Østlending stjal godteri i banke du-byen

01.31** En 33 år gammel mann fra Oslo skal ha nasket godteri inne på 7-11 i Arendal, og fått dørvakta etter seg i fullt firsprang nedover gata. 33-åringen blir lagt i bakken og får litt knot, og bestemmer seg for å anmelde forholdet.

**KRISTIANSAND: Kjørte rundt med blålys

01.31** En person blir forbikjørt av en eldre bil som kjører rundt med blålys, og melder fra til politiet.

  • De har ingen god forklaring på hvorfor de bruker blålyset, som er forbeholdt utrykningskjøretøyer, sier operasjonsleder Solås.

Politipatruljen beslaglegger lampa, og bilføreren anmeldes for forholdet, trolig etter straffelovens § 129 som sier at det er ulovlig å gi seg ut for være offentlig myndighet.

Bilføreren er en 22 år gammel mann fra Kristiansand.

**GJERSTAD: Mistenkelig trafikkuhell

01.39** En bil liggende i grøfta påkalte politiets oppmerksomhet natt til søndag.

Meldingen om bilen kom inn klokken 01.39, og det var ingen personer til stede rundt vraket.

— Bilen lå på taket i grøfta, og Viking ble tilkalt for å taue den inn. Det var ingenting som tydet på personskade, og vi lyktes etterhvert med å komme i kontakt med bileier, som ikke ville opplyse hvem som hadde kjørt bilen.

Politiet innhentet opplysninger i etterkant, og det endte med at patruljen kjørte tilbake og pågrep bileieren, en 54 år gammel mann fra Gjerstad. Han ble fremstilt for blodprøve under mistanke om promillekjøring, og ble også fratt førerkortet midlertid.

**KRISTIANSAND: Stjal fra sykebilen

01.40** Mens ambulansepersonell bistår en person i Tollbodgata i Kristiansand, ser en 24 år gammel "spøkefugl" sitt snitt til å lempe ut noe utstyr fra ambulansen. Han blir pågrepet av politiet, og satt i arrest, mistenkt for tyveri fra utrykningskjøretøy.

**KRISTIANSAND: Skallet ned på Pir 6

02.00** En person blir skallet ned av en 19 år gammel mann etter bråk på utsiden av utestedet Pir 6 i Vestre Strandgate. Gjerningspersonen slipper unna med noen harde alvorsord fra politiet, mens den forulempede, en 18 år gammel mann, samt et vitne, blir kjørt hjem.

**KRISTIANSAND: Slåssing utenfor Leopold

01.46** Politiet rydder opp i et slagsmål utenfor Leopold, og bortviser en yngre kristiansandsmann fra sentrum for resten av natta. Han får oppholde seg på rutebilstasjonen til han finner egnet transport hjem.

**KRISTIANSAND: 5000 i bot for urinering

02.29** En 20 år gammel mann fra Kristiansand gjør sitt fornødne ute i Tollbodgata, blir observert av politiet, og får følgelig en bot på 5000,- for vannlatingen.

**GRIMSTAD: Drikking på offentlig sted v3.0

02.37** En 21 år gammel mann fra Arendal blir tatt for å drikke alkohol utenfor kiosken i Storgata 27 i Grimstad, og vedtar forelegg på stedet.

**KRISTIANSAND: Slåsskamp

02.36** Det bryter ut slåsskamp i Vestre Strandgate, men gjerningspersonen forsvinner før politiet rekker å komme til stedet.

**ARENDAL: Knuser bilrute

02.43** Politiet kontakter eieren av en bil etter at en navngitt gjerningsmann har knust vinduet i bilen hans. Partene vil forsøke å bli enige om erstatningen.

**GRIMSTAD: Ubuden gjest

02.52** En person forsøker å ta seg inn i leiligheten til en kvinne i Storgata i Grimstad. Klokken 03.21 ringer vedkommende igjen på døren og vil inn. Politiet forsøker å berolige kvinnen. De finner ingen uvedkommende på stedet, og natten senker seg antagelig uten videre forstyrrelser for henne.

**MANDAL: Innbruddsforsøk

02.53** Noen har banket på en dør og forsøkt å komme seg inn i et bolighus i Mandal. Vedkommende som bor i huset opplever situasjonen som truende, og politiet sjekker ut saken uten å finne andre impliserte.

**KVINESDAL: Trafikkulykke

02.52** En far ringer politiet og varsler om at han kjører sin sønn til sykehus. Sønnen har kjørt utfor ved Egelandsmyra. Den unge mannen som har kjørt bilen, har fått kuttskader i hånda.

  • Det er ikke mistanke om fyllekjøring, sier operasjonsleder Solås.

**FEVIK: Slåsskamp

03.01** To menn som har gått av bussen på Feviktoppen skal ha barket sammen i slåsskamp, og ifølge vitner skal det ha gått hardt for seg. Politiet ankommer stedet 20 minutter etter de første meldingene, men finner ingen kamphaner på stedet.

**KRISTIANSAND: Slått ned utenfor Midnight

03.03** En mann er blitt slått ned av en 22-åring fra Søgne utenfor Midnight pub i Vestre strandgate. Politiet rekvirerer ambulanse, og pågriper 22-åringen etter beskrivelser av personen. Den siktede blir tatt med inn til politiarresten, og den fornærmede blir kjørt til sykehus.

**FEVIK: Full butikktyv

03.12** En 18 år gammel mann fra Arendal pågripes etter å ha stjålet fra 7-11 i Kirkebakken. 18-åringen blir satt i arresten.

**KRISTIANSAND: Denger løs

03.14** En 18 år gammel mann blir observert idet han denger løs på en annen person i Vestre strandgate. Han blir konfrontert med ugjerningen, og bes om å holde seg vekk fra stedet. 18-åringen nekter å etterkomme politiets pålegg, og blir innbrakt i drukkenskapsarresten.

**MANDAL: Kjørt hjem

03.30** En beruset person blir kjørt hjem av politiet etter først å ha vært en tur innom legevakta.

**KRISTIANSAND: Vil ikke forlate Subway

03.36** En beruset person nekter å forlate kaféen Subway i Vestre strandgate. Han blir kjørt hjem til sin bolig i Kristiansand, der kjæresten tar hånd om ham.

**ARENDAL: Støy fra fest

04.19** Fra en privatbolig i Arendal flommer det ut lyd og støy fra en fest. Politiet svinger innom klokken 04.59, og da har festdeltagerne tatt til vett og roet ned selskapelighetene.

**KRISTIANSAND: Støy fra fest II

04.25** Naboer til et bråkete nachspiel i Skippergata i Krristiansand ringer til slutt politiet, da det er umulig å få nattero. En patrulje oppsøker festen og pålegger deltagerne om å roe seg.

**ARENDAL: Støy fra fest III

04.26** På en fest i Hasselåsen i Arendal, der det pågår full fest for åpne vinduer, må politiet snakke festdeltagerne til fornuft, og avventer til det roer seg til et akseptabelt nivå.

**KRISTIANSAND: Bil i autovernet

04.59** En bil har kjørt i autovernet på Holskogveien, mellom Kjos og Langenes, og føreren har forlatt bilen i veikanten.

  • Bilen står litt klumsete parkert, og Viking må komme og fjerne den. Vi har ikke fått tak i bilfører, sier Solås.

**KVINESDAL: Støy fra fest IV

05.14** Høy musikk og bråk dundrer ut fra en fest i et hus i Kvinesdal. Politiet ankommer festen, ikke for å være med, men for å forsikre seg om at de roer seg ned. Klokken er tross alt fem.

  • Vi vil følge opp saken med en samtale med bråkmakeren, eller festarrangøren om du vil, sier operasjonsleder Solås.

**KRISTIANSAND: Nybakt sjåfør fyllekjørte

05.10** En 18 år gammel mann blir stanset av politiet i Vågsbygdveien, og må blåse i alkometeret. Han har for mye alkohol i blodet, og blir innbrakt til utvidet blodprøve. Førerkortet blir beslaglagt, og han blir vel ikke å se bak rattet på ei stund.

**SONGDALEN: Brann i villa

06.22** En bøtte med sneiper som har stått på verandaen har blusset opp, og det har tatt fyr oppetter kledningen på huset. Skadene er begrenset.

**ARENDAL: Innbrudd på skole

07.29** Brannvesenet rapporterer om innbrudd på Myra skole i Arendal. Det er foreløpig ikke brakt på det rene hva som er stjålet.

— Kriminalteknikere er på vei, sier operasjonsleder Solås.

Politiloggen oppdateres