FROLAND: I 2005 ble det bestemt at alle kommuner skulle ha sitt eget motto. Da fikk Froland konsulenthjelp og valgte slagordet «2 + 2 = 5, minst!». Dette har kostet Froland kommune nesten en million kroner, ifølge Agderposten.

Nå har kommunen innsett at 2 + 2 ikke er fem. Blant annet dårlige mattekunnskaper hos elevene gjorde at kommunen valgte å fjerne slagordet.

Pinlig slagord

Rådmannen syntes at slagordet var så pinlig at han ba de folkevalgte om å fjerne slagordet fra kommunens brevark på et ekstraordinært kommunestyremøte. Dette fikk han støtte til. Heretter er «2 + 2 = 5, minst!» erstattet med kommunevåpenet og navn på de offentlige papirene.

— Mange forstår ikke mottoet, så da er det bedre at vi gjennom våre handlinger gjør noe ekstra for innbyggerne, sier rådmann Willy Hægeland til avisen.

Fikk tredjeplass

I fjor inviterte fvn.no sørlendinger til å stemme på kommunenes slagord, og spurte da: Hvilke kommuner i Agder har de beste, mest spennende og mest oppfinnsomme slagordene?

Da vant to kommuner; Lyngdal og Bykle. Mottoet «Vi vil - vi våger», gjorde at Lyngdal kommune fikk 26 prosent av stemmene. I Aust-Agder vant Bykle kommune med «Opp og fram», som fikk 23 prosent av stemmene.

Den gang kom «2 + 2 = 5, minst!» på delt tredjeplass sammen med Lillesands «Unik, trygg og nyskapende». Begge fikk ni prosent av stemmene.

Etter det fvn.no erfarer er slagordet ennå ikke fjernet fra Froland kommunes hjemmeside.