KRISTIANSAND: Ifølge NRK Sørlandet har politiet pågrepet seks rumenere som er i alderen mellom 22 og 36 år. Rumerne er mistenkt for å stå bak flere større innbrudd over hele Sørlandet og Østlandet.

Rumenerne ble ifølge NRK pågrepet natt til tirsdag 7. mai, etter å ha blitt holdt under oppsikt i lengre tid. De seks skal ha blitt pågrepet på flere adresser, blant annet i Oslo.

Pågripelsene er et resultat av et større samarbeid mellom flere politidistrikt.

Et av innbruddene noen av disse skal ha stått bak er en elektroforretning i Tvedestrand.

— Vi kan knytte gruppens medlemmer til flere forhold med tilnærmet identisk fremgangsmåte, sier politiinspektør Torje Arneson ved Vestfold politidistrikt til NRK.

Den siste tiden har det vært flere tilfeller av såkalte sjokkbrekk, der innbruddstyvene skjærer seg gjennom tak eller vegger for å komme seg inn. Verdier for flere hundre tusen har forsvunnet.

— Det er for tidlig å si om dette miljøet er ansvarlig for flere innbrudd i næringslokaler der denne fremgangsmåten er benyttet, men det vil være naturlig at vi ser på flere saker med lik fremgangsmåte, sier Arneson.

Ifølge NRK har politiet gjort et betydelig beslag av tyvegods i forbindelse med pågripelsene.

I fjor høst slo tyver til mot Expert Stormarked i Sørlandsparken i Kristiansand. Utbyttet etter tyveriet ligger mest sannsynlig på et sted mellom 800.000 - 1.000.000 kroner. Tyvene tok seg da inn i bygningen ved å klippe og hugge hull i veggen på baksiden.

Politiet ønsker ikke å opplyse om rumenerne er siktet for dette innbruddet.