AGDER: For styret i Sørlandet sykehus vedtok sykehusdirektør Jan-Roger Olsens forslag til fordeling av slagbehandlingen i Sørlandet sykehus HF. Men omorganiseringen skal ikke gjennomføres i praksis før hele strategiplanen er vedtatt i juni neste år.

— Dette skal ikke forsinke noen av planene administrerende direktør har for å forberede implementeringen, sa Olsen under styremøtet på Rica Hotell Grimstad i dag.

Les også: Slaget om Sørlandet er i gang

Styrelederen brukte ved to anledninger lang tid på å legge grunnlag for et vedtak, og et enstemmig vedtak. Han foreslo å fjerne fra strategiplandokumentet formuleringen om at all spesialisering skal til Kristiansand, og erstatte den med at man skal søke å få til en balanse i forhold til hva som skal plasseres i Kristiansand og hva som skal plasseres av funksjoner i Arendal.

Dessuten foreslo han en formulering om at implementeringen ikke skal skje før sykehusstyret har vedtatt hele strategiplanen før sommeren neste år.

— Dette er først og fremst endringer av språklig karakter som bedre representerer det synet styret faktisk har på situasjonen, sa styrelederen.

Direktør Olsen sa at han uansett ikke ville klart å iverksette omorganiseringen før etter sommeren neste år, fordi det gjenstår både opplæring og planlegging.

Styrelederen krevde, med full støtte fra styret, at endringene skal gjennomføres på «en god måte» med deltakelse fra alle parter. Han pekte særlig på fagmiljøene hvor striden har vært sterk, og oppfordret til dem til å i større grad få til enstemmige beslutninger.

— Jeg synes det er et klokt forslag til vedtak som jeg vil støtte, sa nestleder May Britt Lunde, som har vært en av de sterkeste kritikerne i styret og hun serverte til og med et dikt til.

Bare ansatterepresentant Heidi Stykket stemte i mot.