KRISTIANSAND: Under Byggedagen 2010 på Caledonien hotel i Kristiansand var det Vest-Agder fylkeskommune og arkitektfirmaet 3XN som kunne høste heder og ære fra salen, med den prestisjefylte tittelen Årets bygger 2010 for jobben de har gjort med Tangen videregående skole.

— Disse to har tilført byggebransjen og lokalsamfunnet verdier som fokuserer på bærekraftig utvikling, samhandling og et pedagogisk fremtidsrettet tilbud, opplyser juryleder og leder for byutviklingsstyret i Kristiansand, Grete Kvelland Skaara (KrF).

Se bilder av de nominerte her

Hun er godt fornøyd med alle de fire kandidatene og forteller at juryen har vektlagt ulike aspekter som arkitektur, innhold og bevaring i sin begrunnelse.

I fjor gikk prisen til prosjekteringen og grunnarbeidet med kjøpesenteret Sandens i Kristiansand, året før vant boligområdet Kirkehei i Lillesand. Prisen omhandler prosjekter i Kristiansand og omegnskommunene.

Arrangør av Byggedagen 2010 er Kristiansand Byggeforum, et samarbeidsorgan mellom bygg- og anleggsbransjen og Kristiansand kommune. Temaet i år er ”Kvadraturen og Sørlandsparken - to sider av samme sak”.