KRISTIANSAND: Fvn.no har tidligere skrevet historien om butikkeier Dagfinn Galdal hos Bang & Olufsen som fikk mistanke om at en kunde hadde urent mel i posten. Kunden forklarte nemlig at han hadde et svært dyrt stereoanlegg som han kunne tenke seg å selge. Tyveriet av et stereoanlegg verdt nesten 800.000 fra Flekkerøy var kjent for butikkeieren, og han kontaktet politiet.

Politiet la opp en slagplan for å bli sikre anlegget. Les hele den utrolige historien her.

Betalte 5.000 for anlegget

Saken mot 25-åring, som er bosatt i Kristiansand, ble behandlet i Kristiansand tingrett tirsdag denne uken. Oppbevaring av et halvt kilo amfetamin, besittelse av foldekniv, kjøring uten gyldig førerkort og forsøk på å stikke fra politikontroll er noen av tiltalepunktene mot mannen.

I retten forklarte han at anlegget ble kjøpt i januar eller februar 2008 av en person han ikke ønsket å navngi. Til retten erkjente han straffskyld for tyveriet og forklarte at han skjønte at anlegget var tjuvegods.

25-åringen hadde avtalt å betale 15.000 kroner for anlegget, men endte opp med å betale 5.000 kroner. Han skal ha blitt forklart at verdien var rundt 50.000 kroner, men det viste seg altså at anlegget var verdt i underkant av 500.000 kroner.

Under en razzia i mannens leilighet 7. november fant en rekke varer som var knyttet til tidligere straffbare handlinger. Les hele listen over hva som ble beslaglagt i boksen til høyre for artikkelen.

Kvittet seg med bevis

26. juni for to år siden skal mannen ha nektet å stoppe for politikontroll. Tjenestemennene fra politiet kjente igjen mannen og visste at han ikke hadde gyldig førerkort.

Politiet la seg på hjul og forfulgte mannen. Ved Bredalsholmen i Vågsbygd forlot han bilen og løp ned til stranda. Han vasset deretter ut i en grunn bukt. Der tømte han narkotika ut i bukta slik at vannet ble farget hvitt.

Da politifolkene kom til stedet observerte de 14 lynlåsposer, to plastbokser og emballasje som lå i vannet. Disse ble sikret som bevis. En pose med hvitt stoff ble liggende utømt og analyse viste at den veide 2.374 gram. Analyse viste at det var snakk om amfetaminsulfat, med en renhetsgrad på én prosent.

I retten erkjente 25-åringen ikke straffskyld for forholdet. Retten konkluderte med at mannen trolig hadde rundt 300 gram amfetamin i baggen han vasset ut i vannet med. Tingretten la til grunn at narkotika-saken alene ville vært grunn god nok til å gi mannen to års ubetinget fengsel, men på grunn av at stoffet var særdeles svakt ble straffen langt mindre.

Aktor la ned påstand om fengsel i ett år og seks måneder for totalt ti brudd på lovverket. Tingrettsdommer Per O. Refsalen og meddommerne Anne Grete Roland og Kurt Lasse Karlsen var enig i aktors påstand.

Foto: Jon Anders Møllen