KRISTIANSAND: — Hallikvirksomheten ble avdekket som følge av en årvåken mann som hadde lest om det voksende prostitusjonsmarkedet i Kristiansand, opplyser etterforskningsleder ved Kristiansand politistasjon, Geir Olaf Hansen til Fædrelandsvennen.

Les også: Fraktet jenter med fly til horekunder i Agder

Skaffet rom

Det var like før helgen at politiet fikk telefon fra mannen som hadde oppdaget mistenkelig trafikk til og fra leiligheten i Tollbodgaten i Kristiansand sentrum. På bakgrunn av tipset startet politiet med spaning ved leiligheten, og avdekket at en prostituert jobbet der.

— Den prostituerte ble tatt inn til avhør som vitne, og innrømmet at hun hadde solgt sex fra leilighetskomplekset. Kvinnen, som har jobbet i Norge i to år, opplyste at kristiansanderen hadde hjulpet henne med å skaffe rommet i sentrum, sier Hansen.

Innrømmer skyld

Mannen skal ha kommet i kontakt med kvinnen da hun solgte sex i Kristiansand for et halvt år siden. For én uke siden tok hun igjen kontakt med kristiansanderen, og spurt om han kunne hjelpe henne med å skaffe et rom. Mannen møtte kvinnen på flyplassen på Kjevik, og fraktet henne til leiligheten.

Natt til tirsdag denne uken pågrep politiet 40-åringen, som er norsk statsborger, men opprinnelig fra utlandet. I avhør innrømmer mannen å ha formidlet leiligheter til kvinnen.

— Mannen ble løslatt etter avhør, og saken er å anse som ferdig etterforsket. Den er oversendt til jurist for påtalemessig vurdering, sier Hansen.

Sjuende som siktes i løpet av kort tid

I løpet av den siste tiden er sju personer blitt siktet for hallikvirksomhet av politiet i Kristiansand. Tidligere i dag ble det kjent at politiet mistenker to personer for å fraktet kvinner til byen med fly, og at de siden er forledet til prostitusjon.

Les også: Fraktet jenter med fly til horekunder i Agder

For kort tid siden ble flere personer siktet for hallikvirksomhet i forbindelse med prostitusjonsvirksomhet i private leiligheter i Kristiansand.

Les også: Erkjenner å ha leid ut til prostituerte i tre år I Tre siktet for hallikvirksomhet