KRISTIANSAND: Flaa VVS leverte mye utstyr og gjorde mye arbeid i forkant av fjorårets festival på Odderøya, blant annet på festivalcampingen på Eg.

Festivalen gikk med kjempeunderskudd og pengene uteble. Derfor gikk rørleggerne til søksmål mot Quart-sjef Arild Buli. I påstanden til Kristiansand tingrett legger firmaet til grunn at Buli aldri ønsket å gi dem skriftlig garanti for pengene, men at han flere ganger ga muntlige garantier.

Avviser garantier

Buli på sin side avviser å ha gitt en slik garanti. Flaa VVS skulle blant annet levere en del sanitært utstyr og gjøre noe arbeid på festivalen. Mesteparten av arbeidet skulle ifølge Flaa VVS-sjef Dag Egil Flaa gjennomføres av festivalens egne folk. Lite arbeid skal imidlertid ha blitt gjort av festivalen og dermed ble rørlegger-bedriften trukket mer med i arbeidet.

I forkant av festivalen skal Flaa VVS ha brukt alle tilgjengelige mannskaper på å gjøre klart til musikkfesten.

I retten hevdet Flaa at Buli skal ha sagt at dersom ”det gikk galt skulle han ta det personlig”. Flaa forklarte i Kristiansand tingrett at han tok utsagnet personlig og regnet med at han kunne stole på Buli.

– Har helt bevisst lurt oss

Rørlegger Dag Egil Flaa sa i fjor høst til Fædrelandsvennen at han irriterte seg over alle som synes synd på Buli.

– Det som irriterer oss nå er å lese om alle dem som synes synd på Arild Buli. Vi synes slett ikke synd på ham. Han har helt bevisst lurt oss, sa Flaa den gang.

Vant i retten

Kristiansand tingrett kom fram til at Buli ikke hadde vært så klar i sin tale at muntlige lovnader gav grunnlag for å gjøre ham personlig ansvarlig for de 211.152,50 kronene som Quart-selskapene aldri betalte til Flaa VVS.

Arild Buli vant dermed søksmålet. Flaa VVS må betale nesten 30.000 kroner for å dekke Bulis saksomkostninger til advokat. Saken kan ankes til lagmannsretten.

Det var på Quart-campen at Flaa VVS gjorde mye arbeid. Arkivfoto.