SONGDALEN: — I forbindelse med etterforskningen ønsker vi å komme i kontakt med personer som oppholdt seg i nærheten av åstedet rundt midnatt, enten til fots eller i bil, sier politioverbetjent Jahn Ove Thorsen, til fvn.no.

I forbindelse med vitneavhør har det fremkommet opplysninger om at det skal ha vært flere personer i området på ranstidspunktet.

— Det skal blant annet har vært sett en person som gikk langs Rosselandsveien mot Volleberg. I tillegg skal det ha passert en eller flere biler på Rosselandsveien. Disse ønsker vi å komme i kontakt med, forteller Thorsen.

I løpet av natten og dagen har politiet gjennomført sine tekniske undersøkelser, og avhørt fIere vitner.

Raner var bevæpnet

Det var like over midnatt ransalarmen gikk på stasjonen på Rosseland.

— Da kom det inn en person iført en finlandshette. Personen bar våpen, og ga uttrykk for at han ønsket å rane bensinstasjonen. Han fikk ranet til seg penger før han stakk av gårde til fots, fortalte innsatsleder Salve Eieland, til fvn.no, under en time etter ranet i natt.

Ranet ble gjennomført i det stasjonen skulle til å stenge. Det var to ansatte på jobb ved stasjonen da ranet ble gjennomført. I tillegg var det tre kunder inne på stasjonen.

Raneren skal ha opptrådt rolig, og snakket gebrokkent engelsk. I tillegg til finlandshette skal raneren ha vært iført kamuflasjejakke.

Ukjent pengebeløp

Det er ikke klart hvor mye penger raneren fikk med seg. Ingen er pågrepet i løpet av natta og dagen, men politiet jobber videre med etterforskning.

En rekke politienheter kjørte like etter midnatt med blålys og sirener mot stasjonen. Ved 00.30-tiden var politiet på plass med fire uniformerte patruljebiler sperret av området.

Politiet søkte i natt etter raneren med en hundepatrulje. Krimteknikere har også gjort sine undersøkelser.

Flere ran

Stasjonen har det siste året blitt ranet en rekke ganger. Etter forrige ran, 23. august, ble det satt i verk tiltak for å hindre nattlige ran. Stasjonen ble stengt på natta, men før stengetid fredag slo en raner til igjen.

Ranene er begått av væpnede personer.