— Det er derfor vi gjør dette. Men vi må ha et edruelig og realistisk syn på dette. Jeg tror ikke det kommer chartefly med det første, men det er jo et mål det også, sier Vegard Hansson i Evje Mineralpark.

Bakgrunnen for at den kinesiske kanalen er på Evje, er at de er i Norge for å lage flere saker om olje og shipping. Da så Hansson sitt snitt til å få kanalen til Evje hvor de har store samlinger av kinesisk stein.

— Mineralparken er bygget av kinesisk granitt. Hagen og parken er utsmykket med skulptuerer av kinesisk granitt. Min far har reist til Kina i førti år, og tatt med seg mye stein fra Kina. Så vi har en bit av Kina her på Evje, fortsetter Hansson.

Kina har en raskt voksende økonomi. Om 20 år vil landet i følge Innovasjon Norge eksportere flere turister enn USA. Kina vil bli det største markedet for å hente turister.

— Vi vil profilere oss tidlig i denne prosessen. Vi vil sette Mineralparken på kartet og agendaen. Jo tidligere jo bedre. Det er jo snakk om 1,5 milliarder mennesker, sier Hansson.

Det er først og fremst gruppereiser det siktes inn mot i første omgang.

— Vi holder på å tilrettelegge gruppereiser. Det er jo sånn de reiser foreløpig. Vi har satt sammen en pakke hvor de kommer fra København, tar båttur i Kristiansand, og sendes videre mot Evje, sier Hansson.

Når kommer storinnrykket med kinesere til Evje da, tror du?

— Vi gleder oss til de første kommer. Men jeg tror ikke de vil bytte ut amerikanerne med det første. De kommer nok til å reise til de store stedene først, før de utforsker resten av verden, fortsetter Hansson.