KRISTIANSAND: Snø og sludd har natt til onsdag igjen skapt problemer for trafikken på Sørlandet. Vest for Mandal har det kommet nærmere 20 centimeter med snø, mens på E 39 og E18 gjennom Kristiansand meldes det om vanskelige kjøreforhold som følge av sludd som ligger i veibanen.

— Vest for Mandal er det verst. Vi har innført kjettingpåbud på E 39 mellom Mandal og fylkesgrensen til Rogaland, sier operasjonsleder Roar Hansen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Fikk gebyrer

Statens vegvesen og politiet har folk ute både i Mandal, Kristiansand og Gjerstad for å kontrollere tyngre kjøretøyer. Fram til klokken 06.30 hadde førerne av 44 kjøretøy fått beskjed om å legge på kjettinger.

— I tillegg har fire sjåfører som ikke hadde med seg kjettinger fått gebyr, samt at to har fått gebyr for å kjøre med utslitte dekk, sier Hansen.

I morgentimene onsdag, like før klokken 05.30, frontkolliderte en personbil og en lastebil på E 39 i Farvannsbakken i Songdalen. Ingen personer ble alvorlig skadet i ulykken, men føreren av personbilen ble kjørt til legevakten ved Sørlandet sykehus i Kristiansand for sjekk.

— Personen hadde beinsmerter og mulig nakkeskade, opplyser Hansen.

Sommerdekk

Politiet har også innført påbud for vinterdekk på samtlige kjøretøy. Alle som kjører med sommerdekk er blitt bedt om å parkere bilen.

— Hvor mange dette gjelder vet jeg ikke, sier operasjonslederen.

Også mannskap fra trafikkstasjonen i Egersund stoppet i natt tyngre kjøretøy som var på vei mot Sørlandet.

— I Egersund er det bart, men sjåførene har fått beskjed om kjøreforholdene og kjettingpåbudet. Flere har valgt å bli stående i Egersund, sier Hansen.

Kjettingpåbudet blir opprettholdt inntil videre.

Fvn.no kommer tilbake med mer.