Fredrikstad sjokkåpnet og ledet med tre mål før det var spilt 20 minutter. Etter 1-4 på eget kunstgress skal det mye til om Hønefoss kan komme tilbake i returkampen i Fredrikstad torsdag. Laget må ha minst fire mål i Fredrikstad for å redde plassen.Hønefoss fikk 0-3 i sekken i løpet av kampens første 19 minutter og lignet overhodet ikke på et lag som har spilt i eliteserien i år. Fredrikstad rundspilte vertene, som virket nervøse og ukonsentrerte i sesongens viktigste kamp. Raio Piiroja sørget for 0-1 allerede etter fem minutter på en dødball. Celso Borges doblet ledelsen etter et drøyt kvarter, før Amin Askar økte ytterligere på en gavepakke fra Hønefoss-forsvaret.

Hønefoss ble gjort til statister og totalt avkledd i de første 20 minuttene, og det hjalp lite at Kamal Saaliti reduserte etter en knapp halvtime. Fredrikstad hadde bra kontroll, selv om gjestene slapp opp litt på aggressiviteten utover i kampen og lot vertskapet bli mer med.

Hønefoss kom til to store muligheter i begynnelsen av andre omgang, men verken Saaliti eller Davy Claude Angan klarte å overliste en meget god Jon Masalin i gjestemålet. Hjemmelaget gjorde noen offensive bytter, men maktet ikke å score flere ganger.

I stedet feide Alex Valencia all tvil til side da han sendte FFK opp i 4-1 og nærmest sikret opprykk til eliteserien. I søndagens oppgjør var det klasseforskjell på lagene, og i perioder luktet det eliteseriekvalitet av det Fredrikstad vartet opp med. (©NTB)