MANDAL: — Pågripelsen skjer i sammenheng med at vi har fått svar på biologiske prøver som har vært inne til analyse. Prøvene viser seg å knytte den pågrepne mannen til ugjerningen, opplyser politiførstebetjent Nils Olav Holbæk til fvn.no.

Dratt inn i skogen

Det var ved 03-tiden natt til 17. oktober i år at kvinnen skal ha blitt forsøkt voldtatt i et skogholt i Furulunden i Mandal. Kvinnen skal ha blitt dratt inn i skogen med makt, og har forklart til politiet at hun er sikker på at gjerningsmannens hensikt var å voldta henne.

Forbipasserende langs Bankeveien hørte rop etter hjelp og gikk inn i skogen for å bistå kvinnen. Hun kom da løpende i møte og fortalte om overgrepet.

Inne til alibisjekk

18-åringen har tidligere vært inne til såkalt alibisjekk hos politiet i Mandal. I den forbindelse sikret politiet seg dna av mannen.

— Han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, og benekter at han har noe med voldtektsforsøket å gjøre, opplyser Holbæk.

Framstilles for varetekt

Mannen er ikke tidligere kjent av politiet. Han er asylsøker og har opphold ved en institusjon i Vest-Agder.

18-åringen vil i morgen bli framstilt for varetektsfengsling med begrunnelse i unndragelsesfaren ettersom han er fra et annet land.