ARENDAL: Da Aadne Berg forlot huset for å gå på pensjonisttreff på Hove, så tyvene sitt snitt til å tømme boligen for smykker.

LES OGSÅ: — Redde for tiggere og dørselgere

— Vi dro fra Hisøy til Hove klokka 14.45. Vi låste og skrudde på lyset. Da vi kom tilbake noen timer kom kona løpende ut av huset og sa at vi hadde hatt tyver på besøk, sier Berg.

Etter en kjapp runde i huset oppdaget han at det var snakk om profesjonelle folk.

— De visste hva de så etter. De har vært interesserte i gull og diamanter. Perler har de latt ligge. De har gått rett på skuffer og skap hvor vi har hatt tingene. Jeg blir opprørt når jeg tenker på at det er har vært tyver her inne som har tatt for seg, sier Berg.

LES OGSÅ: Her har innbruddene blitt begått

Blant det stjålne gjenstandene var det arvegods og dyre smykker. Nå oppfordrer pensjonisten andre til å gjemme bort verdisakene sine.

— Bruk våpenskap eller safe hvis du har. Vi tenkte på å legge vekk smykkene når vi så at det var en tyeveribølge i området her, men vi var ikke kjappe nok, medgir Berg.

I samme område på His har det i løpet av kvelden også vært to andre innbrudd. I et nabohus i Skibberheia og et i Ordfører Nielsens vei, som ligger få hundre meter unna familien til familien Berg.