KRISTIANSAND: På grunn av været kunne 8-avgangen fra Kristiansand ikke gå mot Hirtshals og rederiet Color Line besluttet derfor å la båten gå til reservehavnen i Frederikshavn. Heller ikke her var været godt nok til at båten kunne legge til kai.

– Vi har ventet utenfor Frederikshavn for å komme i havn, men må nå snu og kommer tilbake uten å ha lastet og losset. I praksis kanselleres også 12.15-avgangen fra Hirtshals, sier beredskapsvakt hos Color Line, Eva Halseide, til fvn.no.

Etter planen skulle Superspeed ha gått fra kai i Kristiansand klokka 16.30 i ettermiddag med retur fra Hirtshals 20.45. Også denne avgangen er innstilt.

– Vi regner med at det har roet seg ned til i morgen. Det er ingenting i prognosene som tilsier at det fortsatt skal være slik vær, avslutter Halseide.

Begge Superspeed-ferjene hadde i kveld problemer.

— 4000 passasjerer ble berørt av problemene søndag. De som trenger det, får fri overnatting. Passasjerer som ble stående fast i Danmark, fikk velge mellom overnatting og godtgjørelse for å kjøre landeveien, sier Helge Otto Mathisen, konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Color Line, til Aftenposten.no.