KRISTIANSAND: — Vi har bestemt oss for å ikke gi ungen noe navn, eller gå i gang med en navnekonkurranse før vi vet om kalven i det hele tatt kommer til å overleve, opplyser administrerende direktør i Dyreparken, Per Arnstein Aamot, til fvn.no.

LES OGSÅ: Kritisk for nyfødt sjiraffunge

Sjiraffbaby matet med tube

Reportasje: Ny sjiraff overrasket dyrepasser

Se video av sjiraffen her

I går oppdaget de ansatte i dyreparken at de ikke lenger hadde tre sjiraffer, men fire. Dyreparken hadde ingen idé om at Malin var drektig og derfor kom fødselen av den nesten to meter lange sjiraffkalven som et stort sjokk på dyrepasserne. Det ble raskt klart at den lille tassen var dehydrert, og Malin ville heller ikke amme ungen sin.

— Vi står i risiko for at vi ikke klarer å redde denne lille tassen, men vi gjør alt i vår makt for å klare det, fortalte Aamot i går kveld.

Bra og dårlig

Situasjonen i dag er stort sett uforandret.

— Det går både bra og dårlig. Det er litt det samme som i går, men vi har gjort noen tiltak. Sjiraffugen, som forresten er en hun, får melk og tar det til seg så det er jo bra. Samtidig er ungen veldig slapp, og det er ikke fullt så positivt, sier direktøren.

Sjiraffungen vil gjerne ta næring fra moren, men Malin vil ikke la henne gjøre det.

— Vi tror det skyldes at hun er sår i spenene. Vi håper dette går over, og at hun i løpet av noen dager vil la ungen drikke melk av henne, forteller Aamot.

17 år siden sist

Det er lenge siden sist dyreparken fikk en sjiraffkalv, og dyrepasserne har derfor ikke all verdens erfaring med situasjonen.

— Sist vi hadde en sjiraffødsel her i dyreparken var i 1991, altså 17 år siden. Heldigvis har vi god kontakt med kolleger rundt i verden, og situasjonen som har oppstått her skal være nokså normal, opplyser Aamot.

Kumelk

Foreløpig blir sjiraffkalven tvangsforet med råmelk fra ku.

— Hun ser nok på denne opplevelsen som ganske traumatisk, og vi håper at vi etter hvert i det minste kan gå over til å gi henne melk fra en flaske med smukk. Men det aller beste er jo selvfølgelig at Malin selv tar seg av denne jobben, sier direktøren.

LES OGSÅ: Kritisk for nyfødt sjiraffunge

Video: Ny sjiraff overrasket dyrepasser

Se video av sjiraffen her