I en pressemelding fra den norske spillutvikleren FunCom i dag ble det klart at Gaute Godager, regissøren for «Age of Conan», tar sin hatt og går.

— Jeg har gjort mitt beste for å lage dette til et fantastisk spill, men jeg har har konkludert med at det er deler av spillet jeg er misfornøyd med. Jeg har valgt å handle på bakgrunn av dette, og forlater Funcom, skriver Godager i pressemeldingen.

Godagers frivillige avskjed kommer etter at spillersamfunnet i «Age of Conan» i en lang tid nå har uttrykt misnøye med spillets tekniske stabilitet. Ny regissør for «Age of Conan» blir Craig Morrison som tidligere har hatt en tilsvarende jobb på «Anarchy Online», selskapets andre store MMO-spill.

Gir seg etter 16 år

— Det er på tide å få et par nye, friske øyne på «Age of Conan», og jeg støtter ansettelsen av Craig med hele mitt hjerte. Jeg har hatt en fantastisk tid disse 16 årene, og jeg er veldig stolt over det Funcom har oppnådd. Funcom og Conan vil alltid være en stor del av meg, men når jeg nå ser etter nye oppgaver utenfor spillindustrien, er jeg sikker på at «Age of Conan»s framtid er i de beste hender, skriver Godager.

I tillegg til eskalerende kritikk fra spilleren og et økende frafall av abonnenter så har også FunCom-aksjen falt på Oslo Børs siden i sommer. Noe som Craig Morrison nå håper å snu.

Ny sjef

— Å ta på meg rollen som produsent og spillregissør for «Age of Conan» er en stor utfordring, men også noe jeg ønsker velkommen. Jeg har en klar tro på at jeg kan lede utviklingen i en god vei, og gjøre «Age of Conan» til noe enda bedre. Min hovedprioritet nå er derfor å høre på spillernes bekymringer, og handle på dette samtidig som vi tilfører spillet mer flott innhold, sier Morrison.

Gaute Godager slutter etter å ha vært i FunCom i 16 år. Han er også en av grunnleggerne av selskapet.