KRISTIANSAND: Agder kollektivtrafikk setter opp en ny shuttle-buss mellom Sørlandssenteret og Ikea.

Shuttle-buss til Rona

– Hele opplegget ikke klart, men vi setter inn en shuttle-buss fra Sørlandssenteret til Ikea på dagtid. Samme buss går fra Ikea via Sørlandssenteret til Rona etter 21.15. Ruten kjører hvert kvarter på dagtid og hver halvtime på kveldstid, sier administrerende direktør i Agder kollektivtrafikk, Siv Wiken, til fvn.no.

Forventer flere kunder

Møbelkjempen åpner sin butikk 21. oktober og vil dermed øke antall besøkende i handelsområdet betraktelig. Tidligere i dag gikk Sørlandssenteret ut med melding om at de øker åpningstidene sine.

I andre byer som har Ikea, er det satt opp gratis shuttle-buss fra bykjernen til butikken. Slik blir det trolig ikke i Kristiansand. Vanlige billetter og busskort gjelder.

Ikke finansiert av Ikea

– Ruten er finansiert herfra, men vi har en dialog med næringsforeningen hvor vi ser på tilbudet. Vi har tett dialog for å se på hvilket opplegg vi kan få fra 1. januar. Foreløpig vil tilbudet være en prøveperiode, sier Wiken.

Også den lokale næringsforeningen ønsker seg et sterkere kollektivtilbud.

Diskusjoner pågår

– Vi håper på gode bussløsninger. Det pågår diskusjoner med bussen og de har vist stor interesse for å utvide tilbudet, men det har med finansiering å gjøre, sier daglig leder i Sørlandsparken næringsforening, Erik Rostoft, til fvn.no.

Det lyktes ikke fvn.no å komme i kontakt med varehussjef Solrun Hitland i Ikea torsdag ettermiddag.