1) I november 2005 gjennomførte poltiiet en ransaking og gjorde beslag hos en person i Gjerstad uten tilstrekkelig dokumentasjon på hvorfor det skulle skje. Hareide skriver i en beklagelse til den ransakedes advokat at han vil gi saken en "intern oppfølging", og at det vil gi god " læringseffekt".

2) I forbindelse med en arrestasjon ved Arendal politistasjon fikk ikke den arresterte anledning til å ta uforstyrret kontakt med sin advokat. Advokaten har overfor poltiimesteren krevd at politimannen må etterforskes for mulig straffbart forhold i tjenesten. Dette har ikke politimesteren funnet grunn til å gjøre, men i stedet innskjerpe reglene for arrestasjoner. For øvrig beklager politimesteren at det gikk fire måneder fra advokaten sendte sin klage, til politimesteren fikk svart på klagen.

3) Arendalspolitiet har krevd at en mann skulle fjerne sensorisk utelampe (lampe som slår seg på når noen beveger seg i nærheten) fra sin private grunn. Dessuten har politiet brukt mannens private grunn som snuplass. Begge deler beklager politimesteren, og lover å ta det opp med lensmannen i Arendal. Men han understreker samtidig at mennesker som er domfelt for narkotikaforbrytelser må regne med å oppleve at poltiiet er nærgående.

4) Ved Arendal politistasjon ble det foretatt bare en muntlig sikkerhetsklarering av renholdspersonell, selv om det skal gjøres skriftlig. Klareringen førte til at en person ikke fikk adgang, selv om det ikke var grunnlag for det. "En slik form for saksbehandling skal ikke forekomme hos politiet", skriver politistasjonssjef Jan Sverre Krogstad ved Arendal politistasjon.

5) Språkrådet klaget på at en stillingsannonse for Setesdal driftsenhet ikke var på nynorsk. Men det beklager politiet ikke, ettersom det var Agder politidistrikt ved personalseksjonen som var ansvarlig for utlysningen, ikke Setesdal der målformen er nynorsk.