KRISTIANSAND: — Mannen ble avhørt på fredag. Han innrømmer at han i perioden fra 2005 og fram til nylig har leid ut til prostituerte, sier etterforskningsleder i Agder politidistrikt, Geir Olaf Hansen, til fvn.no.

Les også: Halliksiktet varetektsfengslet

Løslatt Mannen ble for snart to uker siden pågrepet på arbeidsplassen sin i Kristiansand og satt i arresten. I forbindelse med pågripelsen hadde også politiet inne flere prostituerte til avhør.

Politiet hadde da holdt mannens utleievirksomhet under oppsikt i i godt og vel et halvt år.

Etter at mannen ble avhørt på fredag, ble han løslatt fra varetekt.

— Han er nå løslatt ettersom det ikke lenger er fare for bevisforspillelse i saken, sier Hansen.

I fengslingsmøtet 24. oktober ble ønsket om å varetektsfengsle 46-åringen begrunnet med at det var fare for at han ville påvirke vitner i saken.

Les også: Retten ville løslate halliksiktet

Risikerer millionkrav

Ettersom mannen har erkjent straffskyld, og dermed innrømmet å ha tjent penger på utleien, kan det bli aktuelt for politiet å kreve inndragning av fortjenesten.

— I tillegg til en straffereaksjon vil det være aktuelt å kreve inndragning av leieinntektene. Det er for tidlig å si noe om beløpet, og det gjenstår ennå en del etterforskning på dette området, sier Geir Hansen.

Men hvis man legger til grunn at mannen har leid ut to leiligheter i over tre år, kan han ha tjent opp mot én million kroner på utleie til prostituerte.

Fædrelandsvennen har i tidligere saker avdekket at mannen blant annet har leid ut en leilighet i boligkomplekset Centrum Platz. Her skal naboer ha skjønt at det foregikk prostitusjon i blokka. I tillegg eier mannen fire andre leiligheter i byen.

Fem års fengsel To afrikanske kvinner har bekreftet overfor Fædrelandsvennen at de har solgt sex fra boligkomplekset i Tollbodgaten.

Mannen er siktet i henhold til den såkalte hallikparagrafen, straffelovens § 202. Her heter det: " Den som fremmer andres prostitusjon eller leier ut lokaler og forstår at lokalene skal brukes til prostitusjon eller utviser grov uaktsomhet i så måte, straffes med bøter eller fengsel inntil 5 år."