BORTELID: En julenisse kom kjørende på snøscooter, og åpnet det nye skibandet klokken 13.00. Et par hundre mennesker, både voksne og barn, hadde møtt opp i baneområdet for å prøve det nye tilskuddet til skisenteret.

Skibandet er 100 meter langt, og dermed Norges lengste. Det har en kapasitet på 1300 passasjerer i timen, og går med en hastighet på én meter i sekundet. Det skal passe for barn.

Vil tiltrekke seg dansker

— Dette skibandet betyr mye for Bortelid Skisenter i en tid med hard konkurranse. Vi er opptatt av å ha best mulig tilbud til både nordmenn og dansker som kommer og besøker oss, sier daglig leder Ruben Bortelid.

Skisenteret fokuserer i vinter ekstra på å tiltrekke seg danske turister, og har inngått et samarbeid med Color Line.

Har investert 2 milioner i år

Bortelid Skisenter har investert én million kroner i det nye skibandet. I tillegg har de kjøpt en ny viftekanon til snøproduksjon for 600.000 kroner, og en ny tråkkemaskin for 400.000 kroner. Totalt har de altså investert 2 millioner i år. I fjor investerte de hele 7 millioner i et familietrekk.

Det er minus 5 grader på Bortelid søndag, og forholdene i bakken er gode. Det er ikke så mye snø, men snøkanonene går for fullt.

Fra nå av vil skisenteret ha åpent hver dag frem til påske.