KRISTIANSAND: Etter det fvn.no kjenner til kom personbilen, en Skoda Fabia, kjørende ut fra tunnelen ved Bjørndalsletta i høyre fil i østgående retning da den plutselig ble skubbet av en stor MAN lastebil.

Bilen ble skjøvet over hundre meter på E 18, liggende på tverke foran lastebilen.

På stedet kan man se lange spor fra dekkene til Skodaen, som starter i høyre fil og ender opp i venstre. Lastebilsjåføren har skiftet fil uten å merke at han dyttet en over ett tonn tung bil foran seg.

Merket ingenting

Til fvn.no sier lastebilsjåføren at han ikke oppdaget bilen før han var kommet helt til skiltbommen, godt over 100 meter fra tunnelmunningen.

— Jeg hørte et smell, deretter hørte jeg det hvine og skrike. Jeg trodde først det var problemer med hjulene, sier han.

MAN-lastebilen var utstyrt med et speil over frontruta som skal gi sikt rett foran lastebilen, men sjåføren sier han ikke fikk øye på personbilen før han kikket ordentlig etter.

— Vi rakk ikke å tenke en eneste tanke, sier det eldre ekteparet fra Sodefjed i Kristiansand. Til alt hell ble ingen av dem skadet under hendelsen.

LANGE SPOR: Med all tydelighet viser sporene at lastebilen må ha skiftet fil med Skodaen hengende på støtfangeren. FOTO: AMUND HESTSVEEN

Skapte kø

Trafikkulykken skjedde like over klokken 10 fredag.— Vi fikk melding at en lastebil og en personbil har kollidert, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Asbjørn Enoksen, til fvn.no.

Det ble lengre køer i en liten time i forbindelse med kollisjonen.