LILLESAND: Fra før har Mæle og Lillesand en konflikt gående knyttet til konsesjon på finansmannens andre eiendom i Lillesand: «Gården» på Ågerøya, som han tidligere i år solgte til sitt eget eiendomsselskap for 34,5 mill. kroner. Denne nye saken gjelder hans nye eiendom lenger vest i Blindleia.

– Som jeg nevnte for deg på telefonen føler vi at saksbehandlingen i ovennevnte sak har tatt uforholdsmessig lang tid, skriver Ola Mæle i brevet til Lillesands-ordfører Arne Thomassen.

Han viser til at han våren 2007 kjøpte hytta til Anne og Helge Mørck på Kalvøya – for øvrig for den pene sum av 23 millioner kroner. Etter befaring med byggmester Ole Morten Johannessen og arkitekt Jan Inge Lindeberg kom man til at det mest fornuftige ville være å rive hele hytta og bygge ny, siden dagens hytte er i svært dårlig bygningsmessig forfatning. Det ville nemlig bli billigere enn en totalrenovering.

I oktober i fjor søkte Ola Mæle om tillatelse til riving og gjenoppbygging. Mæle poengterer at verken fylkeskommunen eller fylkesmannen hadde innvendinger, og at disse sendte sine uttalelser før utgangen av desember 2007. Likevel behandlet Lillesand kommunestyre først søknaden i juni i år –åtte måneder etter den ble sendt inn, skriver Mæle. Politikerne i Lillesand avslo riving, noe Mæle har påklaget. Nå har han fått vite at klagen først blir behandlet i oktober, og dette er bakgrunnen for henvendelsen til ordføreren.

– Det kan da ikke være nødvendig at en slik prosess skal ta så lang tid, og at man i tillegg skal bli påtvunget en løsning som både er svært mye dyrere og mer tidkrevende, skriver Mæle.

Han viser til at kommunen har tillatt riving og gjenoppbygging hos andre hytteeiere. Sist gjaldt dette da familien Berntsen kjøpte hytta til Øystein Tvenge, peker Mæle på.

(ULOVLIG: Bassenget på Ola Mæles nye eiendom på Kalvøya ble bygget ulovlig av forrige eier. Mæle spør nå om å få vente med fjerne det til byggesaken på hytta er avgjort. FOTO: Tore Andre Baardsen.) Til slutt bemerker Mæle at han selvsagt har til hensikt å etterkomme kommunens krav om å fjerne svømmebassenget den forrige eieren bygde ulovlig på Kalvøya. Men Mæle anmoder om å få lov til å vente til byggesaken på selve hytta er avgjort, «da det som kjent er svært myedyrere å gjennomføre arbeidsoperasjoner i flere vendinger på en øy».

Det lyktes oss ikke å få fatt i ordfører Arne Thomassen i dag. Han er på seminar på greske Lesvos sammen med 16 andre Agder-ordførere.