Det er et av forslagene i Frps liste over hva de vil bruke de første 100 dagene på dersom de havner i regjering. Planen legges fram lørdag.

VG har fått tilgang til listen, som til sammen inneholder 101 punkter. Flere av dem handler om tiltak som innebærer en omfattende liberalisering av alkoholpolitikken her i landet, skriver avisa.

Partiet skal blant annet åpne for vinsalg i butikker som i dag selger øl. Det skal være opp til kommunene å bestemme om de vil ha denne typen salg. Videre skal øl og vin kunne selges i hele butikkens åpningstid, og butikkene skal kunne ha åpent søndager og helligdager.

Partileder Siv Jensen utelukker ikke at åpningstiden også kan utvides på kveldstid.

Asylpolitikken er også et viktig punkt i 100-dagers planen. Partiet mener Norge, som mottar 1.000 asylsøkere i måneden, kan legge seg på samme asylpolitiske linje som Finland og Danmark, som mottar om lag 100 søkere i måneden.

Frp kan imidlertid vente seg sterk motstand på Stortinget.

– Dette er stikk i strid med alle faglige råd. Økt tilgjengelighet skaper økt forbruk – og større problemer, sier KrF-leder Dagfinn Høybråten om Frps alkoholpolitikk.

Venstre-leder Lars Sponheim kaller listen for Frps totale frislipp.

– Alt det de foreslår må jo vedtas av Stortinget, og der har ikke Frp en gang øyekontakt med flertallet i disse sakene. Dette er ren politisk lek fra Frp, sier Sponheim.