FARSUND/LYNGDAL: Politiet fikk melding om raset klokken 15.24

— Det har gått ett steinras på fylkesvei 43 ved Rudjordstrand. Ingen personer kom til skade, men det var mye trafikk og veien ble stengt, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt.

Rudjordstrand ligger like etter den første av tre tunneler når man kjører fra Farsund i retning av Lyngdal.

Voldsomt brak

Kenneth Knutsen er nærmeste nabo til stedet. Og da han like før klokken 15.30 hørte et voldsomt brak på utsiden var han sikker på at det hadde vært en kollisjon.

— Men det var altså et stort steinras. Det var midt i rushtrafikken, og det er bare flaks at ingen kom til skade, sier han til fvn.no.

Han kan fortelle at det har vært flere småras og steinsprang på stedet tidligere, og han er overrasket over at veien ikke er blitt sikret mye bedre.

— Etter hva jeg har forstått skulle det egentlig ha vært tunnel på strekningen, men siden fjellet er så porøst her valgte de å legge veien i friluft i stedet, sier han.

Lysregulering

Raset førte til en del køer, men klokken 16.10 hadde man fått ryddet det ene feltet og man kunne begynne å slippe gjennom trafikken puljevis.

Mandag kveld opplyser Veitrafikksentralen at det kun er det ene kjørefeltet som er ryddet og at det er lysregulering på stedet.

— Slik vil det nok være en stund fremover, opplyser operatøren til fvn.no.

Det skal fremdeles ligge løse steinblokker oppe i fjellesiden.