ARENDAL: — Våpenet tilhører en mann i begynnelsen av 20-årene. Han er siktet og vil bli anmeldt for forholdet, sier operasjonsleder Øystein Vellesen til fvn.no.

Våpenet skal være en softgun utformet som et maskingævær av typen M16. — Det er snakk om et naturtro plastvåpen, sier Vellesen.

Sett med våpen i boligstrøk

Det var ved 13-tiden i dag at politiet fikk melding om at en mann gikk rundt med et våpen på Saltrød i Arendal.

— Bakgrunnen for aksjonen er et forhold som ble meldt klokken 13.12. En person ringte og sa at han hadde sett en person med noe han oppfattet som et våpen, som kunne ligne et AG3, opplyste operasjonsleder Børge Steinsland til fvn.no klokken 14.36. På bakgrunn av beskrivelsen av våpenet ble det gitt bevæpningstillatelse, selv om politiet på dette tidspunktet hadde mistanke om at det kunne dreie seg om en våpenkopi. Ved 14.30-tiden var politiet på stedet med ti polititjenestemenn. Flere leiligheter ble da ransaket i jakten på den aktuelle personen. Ifølge politiet var det kun én person som så den bevæpnede mannen.

- Noe vi tar alvorlig

Ved 17-tiden tirsdag ettermiddag var arendalitten løslatt.

— Han har ikke truet noen med dette våpenet, men kan forvente seg en straffereaksjon. Når vi får melding om at noen går rundt bevæpnet i et boligstrøk er det noe vi tar alvorlig, sier Vellesen.

Våpenkopien er ifølge Vellesen nå i politiets besittelse.

Det var Agderposten.no som først meldte om den væpnede aksjonen.