KRISTIANSAND: Tirsdag varslet KrF at partiet ønsker et forpliktende politisk samarbeid med Høyre. KrFs ordførerkandidat Jørgen Kristiansen ga samtidig klar beskjed om at partiet ikke avviser et samarbeid som inkluderer Fremskrittspartiet.

Tor Utsogn.

Nå kvitterer Frps gruppeleder og ordførerkandidat Tor Utsogn:

— KrFs ti punkter er jo som hentet fra vårt program. Det er en ukontroversiell liste som vil være et fint grunnlag for en borgerlig koalisjon i Kristiansand, sier Utsogn.

Både Frp og Høyre har imidlertid åpnet for en time lengre skjenketid, fra klokken 02.00 til 03.00. KrF sier på sin side at hvis skjenketiden skal endres, så må den bli kortere.

— Jeg er helt sikker på at vi blir enige om dette, sier Tor Utsogn.

— Hvis du er sikker på det, så må det bety at Frp er villig til å fire på skjenketiden?

— Jeg vil ikke forskuttere forhandlingene. De får vi ta når den tid kommer, sier Utsogn og legger til at når han er helt sikker på at de blir enig, så er det et uttrykk for at partiet har en positiv innstilling til KrFs krav.

Lettet

Samtidig sier Utsogn at han er svært glad og lettet over sakene KrF har prioritert på sin krav-liste.

— KrF har styrt unna flere saker som kunne blitt vanskelig, og det er vi glade for, sier Utsogn, og viser til at de ikke har satt foten ned for konkurranseutsetting av sykehjem, flere private barnehager, og kvalitetsreformer for eldreomsorgen som skal tydeliggjøre ventelistene der.