OSLO: Forslagsstillerne Øyvind Håbrekke, Dagrun Eriksen, Knut Arild Hareide og Geir Jørgen Bekkevold skriver at partiet vil ha en forpliktende statlig plan med finansiering for å sikre bedre kvalitet og et tilbud til flere.

I Kulturløftet II heter det at «Det skal gjennomføres et kulturskoleløft slik at alle barn som ønsker det får et kulturskoletilbud av god kvalitet til en rimelig pris.» I dag er vi langt unna å realisere dette målet, skriver de fire.

I lys av utviklingen vi har sett de senere år, og med tverrpolitisk enighet om å ivareta skoleslagets egenart både faglig og sosialt, må det derfor tas langt sterkere grep om utviklingen enn det som hittil har vært tilfelle, mener forslagsstillerne.

De kommunale kulturskolene er svært viktige for å styrke kulturkompetansen hos barn og unge, for deres opplevelse av kunst og kultur, samt for rekruttering av kulturutøvere både til amatørfeltet og til det profesjonelle nivå.

Det blir også påpekt at mange kulturskoler i dag har lange ventelister. Høy egenandel ekskluderer mange barn fra å delta. Det er viktig at skoleslaget videreutvikles som et lokalt ressurssenter, mener KrF-politikerne.

Det er derfor viktig å styrke kulturskolenes kjernevirksomhet og at innholdet og kvaliteten på tilbudet forbedres, heter det.